Βρισκόμαστε στα τέλη των 70s
Πρόκειται να δώσω για πανελλαδικές στο τέλος του καλοκαιριού.
Διαβάζω ατέλειωτα και έχω περιέλθει σε κατάσταση τρέλας.
Μπαίνει η μάνα μου στο δωμάτιο μου το πρωί και φέρνει πρωινό:
– Σου έφερα το κακάο, σου έφερα και merenda που σ’αρέσει…..
– Πάρτο δε θέλω, μη ξαναπατήσεις εδώ, εγώ θα φύγω απ΄το σπίτι, πάρε και τις τετραγωνικές σου ρίζες πάρε και τα πυθαγόρεια, πάρε και τους νόμους Kirkchoff, δε γουστάρω κακάο, δε γουστάρω merendaaAAAaaaAAAaaa… 

Η ζέστη είναι αφόρητη και σαν να μην έφτανε αυτό, η γειτόνισσα ακούει Μαρινέλα και το «παιδί απ΄την Ανάβυσσο»!!
Αυτό ξεπερνάει κάθε όριο, βάζω στο κασσετόφωνο το «machine head» των Deep Purple και γκαρίζω:
Nobody gonna take my caaar
Im gonna race it to the grooound
Nobody gonna brake my caaar
its gonna brake the speed of sooound
Nobody gonna take my caaaaAAAaaaaAAAaaaaaAAAaaaaAAAaaar

Γκαρίζω τόσο πολύ που από το κασσετόφωνο πετιούνται κουμπιά απ’τα ποτενσιόμετρα, σπάνε τα πορτάκια, μασιέται και φτύνεται η ταινία…
Και οι μαύροι στο Harlem κυκλοφορούν με “neger machines”στους ώμους αλλά είναι φρόνιμοι, απλά λένε συνέχεια: yeah man – yeah man – yeah man – yeah man – yeah man….
H γειτόνισσα – που άκουγε τη Μαρινέλα – ανησύχησε και λέει στη μάνα μου ότι είμαι φρενοβλαβής να με πάει σε γιατρό. Η μάνα μου της απαντά ότι φταίει που δεν τρώω καλά και δεν πίνω το γάλα μου ούτε πασαλείφω τη merenda στο ψωμί μου, έτσι όπως πάω θα καταλήξω σε σανατόριο.

Όμως εγώ συνεχίζω την παλαβομάρα των πανελληνίων, τρέχω κατά μήκος της νέας προβλήτας του Παλαιού Φαλήρου, γκαρίζω απέξω τις 40 αντιδράσεις χημείας που έχω μάθει και φωτογραφίζομαι σαν βαμπίρ με φλας κάτω από το πρόσωπο !!!

Όλα αυτά ανησύχησαν ιδιαίτερα το μπαμπά και τη μαμά που κατέφυγαν σε ειδικό μήπως και ο γιος τους ήταν παλαβός!

Ο ειδικός απεφάνθη: Η ηλικία είναι κρίσιμη, καθότι οι ορμόνες βαράνε τουμπερλέκια και μαζί με την ερωτική libido που είναι σε έξαρση σε αυτή την ηλικία, επιβαρύνεται ο πάσχων από την κρίσιμη υποχρέωση των πανελληνίων. Εσείς οι γονείς θα πρέπει να συνεχίσετε το ρόλο σας όπως πάντα χωρίς συγκρουσιακές διαδικασίες !

Την άλλη μέρα η μαμά έφερε το γάλα και τη merenda.
Το κουτί της merenda εκτοξεύτηκε με τέτοια ταχύτητα που κόντεψε να γίνει γεωστατικός δορυφόρος.
Η γκαρίλα μου με το highway star των Deep Purple ήταν τόση που ούτε ο Luciano Pavaroti σε λα ύφεση μείζονα δεν θα κατάφερνε…

Προηγούμενο άρθροΠροκήρυξη Διατμηματικού ΠΜΣ “Γνωσιακή Επιστήμη”, ακαδ. έτους 2017-2018
Επόμενο άρθροΛατινικά: Κριτήριο αξιολόγησης (Κείμενα 11, 13)
Διευθύνω τα φροντιστήρια «Πράξις γκρουπ» στο Παλαιό Φάληρο Αττικής. Για περισσότερα από 20 χρόνια αναζητώ τρόπους που εμπνέουν στους μαθητές το όραμα.Πιστεύω, ότι δεν φτάνει να κάνεις καλό μάθημα, αλλά πρέπει να εφευρίσκεις διαρκώς νέες ιδέες για να ενθαρρύνεις στη γνώση και να προτρέπεις στην επιτυχία.Ανάμεσα στις μεθόδους που χρησιμοποιείς τότε, είναι και γνώσεις αλλότριων – φαινομενικά κλάδων. Θήτευσα και μυήθηκα στο παρελθόν στον ημιεπαγγελματικό κινηματογράφο ταινιών μικρού μήκους, καθώς και στην καλλιτεχνική φωτογραφία.Σε αμφότερα τα μέσα ευοδώθηκαν οι επιδόσεις μου σε βαθμό που μου άφησαν εμπειρία ικανοποιητική για να διευθύνω σκηνοθετικά μία παρουσίαση επαγγελματικού προσανατολισμού. Πιστεύω, ότι καλύτερα απ΄όλους μπορούν να χαράξουν το όραμα στους νέους αυτοί, που ζουν καθημερινά μαζί τους και διαθέτουν το απαραίτητο ταλέντο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.