Με τις αρχές οροπλασίας στις θετικές επιστήμες θα ασχοληθεί ο Γιάννης  Παπαδόγγονας στο σεμινάριο αυτομόρφωσης του ΣΜΕΔ που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26 Μαρτίου, στις 7 μ.μ.
Το αντικείμενο της παρουσίασης είναι εμπειρικοί κανόνες για την απόδοση τεχνικών όρων στις θετικές επιστήμες. Αν και το επίκεντρο είναι οι όροι επιστήμης υπολογιστών και φυσικής, αυτές οι «αρχές οροπλασίας» αφορούν όλα τα πεδία όπου η έρευνα τρέχει με ταχύτητα παράγοντας καινούργιες γνώσεις και, αντίστοιχα, καινούργιες έννοιες (όπως είναι π.χ. η βιοτεχνολογία και η επιστήμη υλικών).

Τα σεμινάρια αυτομόρφωσης του Συλλόγου Μεταφραστών Επιμελητών Διορθωτών είναι ανοιχτά σε κάθε συνάδελφο (μέλος του Συλλόγου ή μη) που επιθυμεί να μοιραστεί με νέους και παλιούς συναδέλφους την πείρα του, τους προβληματισμούς του, τα ερωτήματά του, να μιλήσει για τη μεθοδολογία που ακολουθεί, να περιγράψει τα λάθη που έχει κάνει ή έχει αποφύγει, συμβάλλοντας έτσι στη συλλογική γνώση και τη συνεργασία μεταξύ μας.
  Τα σεμινάρια είναι δωρεάν και γίνονται στα γραφεία του Συλλόγου   
   (Μαυρικίου 8, Νεάπολη Εξαρχείων)   

 

* * * ΠΡΟΣΟΧΗ: Η ώρα έναρξης των σεμιναρίων άλλαξε.
Από αυτή την Κυριακή, τα σεμινάρια αυτομόρφωσης θα αρχίζουν στις 7 μ.μ. * * *

Σύλλογος Μεταφραστών Επιμελητών Διορθωτών

Μαυρικίου 8 & Μαυρομιχάλη
Αθήνα

Τ.Θ. 21028
Αθήνα 11410

Τηλ. Επικοινωνίας: 210 6464256 – 6988 679769 [νέο]
Ηλ. Ταχυδρομείο: syl.smed@gmail.com
Website: http://www.smed.gr/

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.