Την Τρίτη 28 Μαρτίου 2017 και ώρα 10 π.μ., η Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς, εθνικός συντονιστής για την Ευρωπαϊκή Ατζέντα για την Εκπαίδευση Ενηλίκων στην Ελλάδα, διοργανώνει στη Θεσσαλονίκη, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων «Μανόλης Αναγνωστάκης» του Δήμου Θεσσαλονίκης (Νέο Δημαρχείο, Β. Γεωργίου Α’ 1) συνάντηση εργασίας-βιωματικό εργαστήριο με θέμα: «Διαφορετικότητα, Μετανάστευση και Εκπαίδευση Ενηλίκων».
Στη συνάντηση θα συμμετέχουν εκπαιδευτές ενηλίκων, στελέχη και προσωπικό φορέων που σχεδιάζουν ή υλοποιούν προγράμματα διά βίου μάθησης, καθώς και οργανώσεων που εμπλέκονται με ζητήματα ένταξης μεταναστευτικών ή προσφυγικών πληθυσμών, εκπαιδευτικοί και στελέχη της εκπαίδευσης.
Στόχος της συνάντησης είναι η ανάπτυξη ειλικρινούς και ανοιχτού διαλόγου σε σχέση με τις πολιτικές διαχείρισης των μεταναστευτικών – προσφυγικών ροών και την πρόσβασή τους στην εκπαίδευση ενηλίκων, η διερεύνηση καλών πρακτικών και δράσεων ένταξης και διαπολιτισμικής κατανόησης, καθώς και η αναγνώριση της διαπολιτισμικής ως οριζόντιας διάστασης στο πεδίο της διά βίου μάθησης.

Πληροφορίες

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.