Συρρίκνωση της δημόσιας Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης φέρνει η μεταρρύθμιση Γαβρόγλου

 Οι UNIque Days είναι δωρεάν ημερίδες ακαδημαϊκού προσανατολισμού που διοργανώνονται από φοιτητές – εθελοντές για μαθητές λυκείου. Σκοπό των UNIque Days αποτελεί η αρτιότερη ενημέρωση του μαθητή για τα πανεπιστημιακά ιδρύματα, με σκοπό να διαθέτει περισσότερες πληροφορίες, πριν κάνει οποιαδήποτε επιλογή για το μηχανογραφικό του αλλά και για το μέλλον του. Όραμά μας είναι η καθιέρωση της διημερίδας καθώς και η ένταξη σε αυτήν όλο και περισσοτέρων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων.

Φέτος, την πρώτη ημέρα της διημερίδας (10 Απριλίου) πρόκειται να παρουσιαστούν οι σχολές του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (Ε.Μ.Π.) και τη δεύτερη (11 Απριλίου) εκείνες του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ο.Π.Α. – πρώην Α.Σ.Ο.Ε.Ε.).

Σε κάθε ημερίδα οι μαθητές μπορούν:

  • να παρακολουθήσουν παρουσιάσεις για όλες τις σχολές του κάθε ιδρύματος ή μόνο για όσες σχολές τους ενδιαφέρουν
  • να συμμετέχουν, αν το επιθυμούν, σε διαδραστικά εργαστήρια, αντιπροσωπευτικά του αντικειμένου της κάθε σχολής, με σκοπό να έρθουν πιο κοντά σε αυτό
  • να συζητήσουν σε ανοιχτούς διαλόγους με φοιτητές από όλες τις σχολές του ιδρύματος για να επιλύσουν τις πιθανές απορίες τους
  • να έρθουν σε επαφή με φοιτητικές ομάδες που δρουν στις σχολές αυτές αλλά και με βραβευμένα projects φοιτητών

Μέσα από όλες αυτές τις δραστηριότητες, ελπίζουμε οι μαθητές να έρθουν ένα βήμα πιο κοντά στο ακαδημαϊκό περιβάλλον που τους ενδιαφέρει και να κατανοήσουν καλύτερα τι σημαίνει να είσαι φοιτητής σε μία από αυτές τις σχολές, ώστε οι μελλοντικές επιλογές τους να είναι πιο συνειδητές και να επαφίονται στα ενδιαφέροντα και τις κλίσεις τους.

Περισσότερες πληροφορίες:

Πού: Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου, Δωδεκανήσου 106, Περιστέρι 12135

Πότε: 10 & 11 Απριλίου 2017

Είσοδος: Ελεύθερη

Παρακαλούμε όσοι μαθητές ενδιαφέρονται να παρευρεθούν σε μία από τις δύο ημερίδες, να πραγματοποιήσουν προεγγραφή, συμπληρώνοντας τις παρακάτω ηλεκτρονικές φόρμες. Οι θέσεις για τη διημερίδα είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

Αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι και τις 19 Μαρτίου 2017.

  • Για το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο:

Ατομική Αίτηση Συμμετοχής:  εδώ

Επικοινωνία: [email protected]

  • Για το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών:

Ατομική Αίτηση Συμμετοχής:  εδώ

Επικοινωνία: [email protected]

  • Για ομαδικές αιτήσεις σχολείων:  εδώ
  • Για ομαδικές αιτήσεις φροντιστηρίων:  εδώ

Σας περιμένουμε!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.