Αναφορικά με τη διαδικασία έγκρισης μαθητικών διαγωνισμών, εκπαιδευτικών προγραμμάτων και δράσεων, σας ενημερώνουμε τα εξής:
Η Γενική Δ/νση Σπουδών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους (φορείς, οργανισμούς, υπηρεσίες, ΜΚΟ, ΑΕΙ, επιστημονικές ενώσεις, δήμους, υπουργεία, νοσοκομεία, μουσεία, καλλιτέχνες, ιδιώτες, κλπ) που επιθυμούν να υλοποιήσουν εκπαιδευτικά προγράμματα, δράσεις και μαθητικούς διαγωνισμούς σε σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλων των τύπων (Γενικής, Επαγγελματικής και Ειδικής Εκπαίδευσης), ότι από το σχολικό έτος 2017-18 και εφεξής, καλούνται να καταθέτουν τον πλήρη φάκελο με τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την έγκριση των ανωτέρω δράσεων από 1η Απριλίου έως 31 Ιουλίου του προηγούμενου σχολικού έτους ηλεκτρονικά ή ταχυδρομικά στις ανωτέρω Διευθύνσεις του ΥΠΠΕΘ. Πιο συγκεκριμένα, για εκπαιδευτικά προγράμματα, διαγωνισμούς, δράσεις που θα υλοποιηθούν κατά το σχολικό έτος 2017-18, η κατάθεση δικαιολογητικών πρέπει να πραγματοποιηθεί από 3 Απριλίου 2017 έως 31 Ιουλίου 2017.
Απώτερος στόχος είναι η έγκαιρη έγκριση όλων των εκπαιδευτικών προγραμμάτων, δράσεων και μαθητικών διαγωνισμών, ώστε στην έναρξη της σχολικής χρονιάς, οι σύλλογοι διδασκόντων των σχολικών μονάδων Π.Ε. και Δ.Ε., έχοντας συνολική εικόνα, να προβαίνουν στον ετήσιο προγραμματισμό της σχολικής τους μονάδας.
Οι μαθητικοί διαγωνισμοί, τα εκπαιδευτικά προγράμματα και δράσεις που έχουν εγκριθεί με την ανωτέρω διαδικασία θα αναρτώνται σε ειδικό χώρο στην ιστοσελίδα του ΥΠΠΕΘ, και όλες οι σχολικές μονάδες της χώρας θα μπορούν να αντλούν πληροφορίες, προκειμένου να προχωρούν στον ετήσιο προγραμματισμό τους και σύντομα θα σας σταλούν οι σχετικές οδηγίες.
Στην προσπάθειά μας να εξασφαλίσουμε την ενημέρωση όλων των ανωτέρω φορέων και στο πλαίσιο της συνεργασίας σας με κάποιους από αυτούς τους φορείς, παρακαλείστε όπως τους ενημερώσετε για τη νέα διαδικασία και την πιστή τήρηση των ημερομηνιών, προκειμένου να προβούν εγκαίρως στην κατάθεση του αιτήματός τους για την έγκριση των προγραμμάτων, διαγωνισμών, δράσεων που προτίθενται να υλοποιήσουν κατά το επόμενο σχολικό έτος.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.