Οι συμπολίτες μας Δρ. Πολύβιος Ν. Πρόδρομος, φιλόλογος και ο συνεργάτης του Γιώργος Γιοβάνης, φοιτ. Πολυτεχνείου Πάτρας, βραβεύτηκαν πριν λίγες μέρες για τα δοκίμιά τους από τον Ε.Π.Ο.Κ. στο πλαίσιο του 7ου Διεθνούς Λογοτεχνικού Διαγωνισμού. Ο θεσμός αυτός θεωρείται από τους πιο αξιόπιστους και αξιόλογους. Τελεί μάλιστα, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας της Κύπρου και της Unesco (Παραρτ. Πειραιώς και Νήσων). Πιο συγκεκριμένα σε επίσημη τελετή που έγινε στην αίθουσα τελετών του Πολεμικού Μουσείου, τιμήθηκαν με το Α΄ Βραβείο για τη συγγραφή δοκιμίων. Μάλιστα ο Γιώργος Γιοβάνης, πήρε και το Αριστείο, ως πρωτοεμφανιζόμενος δοκιμιογράφος. Τα δοκίμιά τους που βραβεύθηκαν είναι: α) Η φύση δεν είναι εμπράγματο δικαίωμα, β) Οι νέοι στην εποχή της κρίσης, γ) Το παιδί με την κούκλα. Οι δύο συμπολίτες μας έχουν καταχωριστεί στην Εγκυκλοπαίδεια Γραμμάτων και Τεχνών της Ελληνικής Αμφικτυονίας, ενώ τα κείμενά τους έχουν δημοσιευθεί και σε διεθνή έντυπα, καθώς και σε φιλολογικούς ιστότοπους και δημοσιογραφικά portal, του εσωτερικού και του εξωτερικού. Τα κείμενά τους έχουν αξιοποιηθεί και από τους Εκπαιδευτικούς στο μάθημα της Έκφρασης – Έκθεσης Λυκείου. Πρόσφατα, δοκίμιά τους, μεταφράστηκαν στα Αγγλικά και Γαλλικά.

 Αξίζει επίσης να σημειωθεί, ότι πριν λίγο καιρό, τόσο ο Δρ. Πολύβιος Ν. Πρόδρομος, όσο και ο συνεργάτης του Γιώργος Γιοβάνης, βραβεύθηκαν στο Διαγωνισμό «Σικελιανά 2016» με το Α΄ Βραβείο. Τα θέματα των δοκιμίων τους αφορμώνται από τα σύγχρονα κοινωνικά προβλήματα της εποχής μας και των νέων.

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.