Το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη παρουσιάζει ένα μοναδικό έργο για τις σημαντικότερες περιηγητικές εκδόσεις που αφορούν τον ευρύτερο χώρο που έδρασαν οι Έλληνες μέσα από το site http://el.travelogues.gr/

Το «Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη» παρουσιάζει για πρώτη φορά στο διαδίκτυο τον Κόσμο των Περιηγητών, ένα πρωτοποριακό έργο για τις σημαντικότερες περιηγητικές εκδόσεις που αφορούν τον ευρύτερο χώρο της ανατολικής Μεσογείου μέσα από το sitehttp://el.travelogues.gr/.

Στον ιστότοπο αυτό προβάλλεται σημαντικό εικονογραφικό υλικό, το οποίο περιέχεται στις εκδόσεις των περιηγητών από τον 15οώς και τον 19ο αιώνα. Τα βιβλία αυτά αναπαριστούν και περιγράφουν ποικίλα εικαστικά θέματα: μνημεία της αρχαιότητας, σύγχρονες εικόνες των πόλεων, τα ήθη και τα έθιμα των κατοίκων της κάθε εθνοτικής ομάδας, όπως σκηνές καθημερινής ζωής, στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Για τη μελέτη, αποδελτίωση, τεκμηρίωση και ψηφιοποίηση αυτού του τεράστιου σε όγκο υλικού (περισσότερες από 6.000 εκδόσεις και πάνω από 15.000 χαρακτικά) εργάστηκε πολυπληθής επιστημονική ομάδα, με σκοπό να προσφέρει στον χρήστη κάθε δυνατή πληροφορία. Το πολύτιμο αυτό υλικό, κατηγοριοποιημένο και ταξινομημένο, παραδίδεται αφενός στην επιστημονική και ερευνητική, ελληνική και διεθνή, κοινότητα και αφετέρου καθίσταται προσιτό στο ευρύ κοινό για να αξιοποιηθεί κυρίως σαν εκπαιδευτικό εποπτικό υλικό.

Ο Ιστότοπος Travelogues είναι δυναμικός: αφενός εμπλουτίζεται περιοδικά με νεότερο επεξεργασμένο υλικό και αφετέρου λαμβάνει υπ’ όψιν παρατηρήσεις και προτάσεις των χρηστών για βελτιώσεις και διορθώσεις.

Η ιστοσελίδα Travelogues προσφέρεται στο διαδίκτυο στην ελληνική, αγγλική και τουρκική γλώσσα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.