Ένα νέο βιβλίο στον κόσμο τούτο που μας περιμένει στις προθήκες των ενημερωμένων βιβλιοπωλείων πανελλαδικά. Μοντέρνο καλογραμμένο και επίκαιρο με άποψη και χιούμορ σε ότι αφορά την επικοινωνία μας με τους άλλους.

Αναφέρεται στην προσπάθεια δύο ανθρώπων να επικοινωνήσουν μέσα και μέσω του Facebook και να βρούνε απαντήσεις, και ίσως αργότερα λύσεις στα προβλήματα τους, με τους άλλους, με τους συζύγους, με τα παιδιά, με τις ελλείψεις, με τις υπερβολές, με την κρίση, με όλα αυτά που δυσκολεύουν την ζωή μας. Και όλα αυτά με διεξοδικές συζητήσεις, καυγάδες, έριδες αλλά και like όπως και poke!! Ή ακόμα και μπλοκ!!

Μέσα σε έναν “εικονικό” κόσμο από πίξελ, γράμματα και λέξεις!!

Που όμως ενίοτε γεννούν και συναισθήματα!! Που χωρίς να μπορούν να εκτονωθούν… λιμνάζουν στα θολά νερά του Fb. Ρηχά και επιπόλαια που αλλοιώνονται από κάποια άλλη “παρουσία” που έρχεται αμέσως μετά!! Και γεννά καινούρια… μπλεκόμενοι όλοι σε έναν φαύλο κύκλο μοναξιάς που μεταμφιέζεται σε αναζωογόνηση από κάθε καινούρια “φιλία” ή “παρουσία”

Αλλά κυρίως θέλουν να βρούνε τον εαυτό τους τον ίδιο!! Αυτόν που άφησαν μαζί με τα όνειρα και τα θέλω τους όταν άρχισαν να υπακούν στα πρέπει και τα άγχη τους!!

Μιλάει ακόμη για τα όμορφα και άσχημα, τα σωστά ή τα λαθεμένα και όλα αυτά που γίνονται μέσα στα Social media και ειδικότερα στο Facebook. Γίνονται… τα κάνουμε θέλω να πω!! Ώριμοι, μεγάλοι και σώφρονες άνθρωποι !! Ας εξαιρέσω τα παιδιά!! Άλλωστε εμείς είμαστε η «γενιά του Facebook» !!! Οι Σαραντάρηδες!!!

Αναλύω λοιπόν κάποια πράγματα, με την δική μου ματιά, όπως τον έρωτα, τον γάμο, το διαζύγιο, την απιστία, το χιούμορ, αλλά κυρίως την επικοινωνία (θα σας στείλω ένα κεφάλαιο). Εννοείται… ΟΧΙ την υπάρχουσα με τα αχαχα και τα θαυμαστικά αλλά την «δική μου» .. Την δική μου επικοινωνία, αυτή που θέλω, μ’ αρέσει και επιδιώκω να έχω. Μεστή, αμφίδρομη, διττή και ουσιαστική!! Όπως στη ζωή μου… έτσι και στο Fb!!

Μη φανταστείτε μόνο ότι θα δώσω και λύσεις για όλα αυτά!! Γιατί στην τελική… ποιος είμαι εγώ για να τα ξέρω όλα…?? Από λάθη….!!!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.