SAMSUNG CSC

Το Παράρτημα Κεντρικής Μακεδονίας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας σε συνεργασία με την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία και το τμήμα Μαθηματικών της Σχολής Θετικών Επιστημών του Α.Π.Θ., διοργανώνει από 15 Μαρτίου έως 19 Μαρτίου 2017 στο χώρο της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης (περίπτερο 8, συνεδριακό κέντρο Νικόλαος Γερμανός) την 9η Διεθνή Μαθηματική Εβδομάδα.                           Στη φετινή Μαθηματική Εβδομάδα, το παρόν θα δώσουν ακαδημαϊκοί διεθνούς κύρους από 7 χώρες της Ευρώπης και Αμερικής, καθώς και καθηγητές μαθηματικών όλων των βαθμίδων.

Το Μουσείο Ελληνικής Παιδείας είναι το μόνο μουσείο που θα συμμετέχει στις εκδηλώσεις της Μαθηματικής Εβδομάδας με έκθεση σχολικών αντικειμένων και μαθηματικών βιβλίων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των τελευταίων δύο αιώνων.

Σχολεία από όλη την Ελλάδα θα επισκεφθούν τις εκθέσεις και θα συμμετέχουν σε δράσεις που οργανώνονται ειδικά για μαθητές Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων με θέμα τα Μαθηματικά στα πλαίσια των διδακτικών τους επισκέψεων.

Η 9η Διεθνής Μαθηματική Εβδομάδα γίνεται με την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, με την Αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και την υποστήριξη της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.

 Μουσείο Ελληνικής Παιδείας

Χατζηπέτρου& Μ. Αλεξάνδρου, ΤΚ 42200,

+30 24320 75219

[email protected]

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.