Το Pierce–ΑμερικανικόΚολλέγιο Ελλάδος διοργανώνει τον 3οΠανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Σκίτσου, Κόμικς και Γελοιογραφίας

“ΣΚΙΤΣΟΦΡΕΝΕΙΑ@PIERCE 2017”

Θέμα του φετινού Διαγωνισμού είναι:

ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝH

Ο Διαγωνισμός τελεί υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας. Στο Διαγωνισμό έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι μαθητές και οι μαθήτριες όλων των Δημόσιων και Ιδιωτικών Γυμνασίων και Λυκείων της χώρας.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

  1. Οι συμμετοχές μπορεί να είναι ατομικές ή ομαδικές, σε οποιοδήποτε τύπο χαρτιού με διαστάσεις 21X29,7cm (A4), ακολουθώντας οποιαδήποτε τεχνική κρίνουν κατάλληλη οι συμμετέχοντες, για να αποδοθεί αποτελεσματικότερα η έμπνευσή τους.
  2. Κάθε μαθητής μπορεί να συμμετέχει με ένα μόνο, αδημοσίευτο έργο. Τα κόμικς μπορούν να αποτελούνται από 4, το πολύ, σελίδες. Τα έργα πρέπει να είναι πρωτότυπα και να μην περιλαμβάνουν υλικό το οποίο υπόκειται σε έλεγχο πνευματικών δικαιωμάτων.

Όροι και οδηγίες συμμετοχής

  1. Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή έργων ορίζεται η 17η Μαρτίου 2017.
  2. Η συμμετοχή στο Διαγωνισμό συνεπάγεται τη ρητή και ανεπιφύλακτη αποδοχή των όρων του Διαγωνισμού τόσο από τους μαθητές όσο και από τους Γονείς και Κηδεμόνες τους. Σε περίπτωση παραβίασης των όρων του Διαγωνισμού, η Οργανωτική Επιτροπή διατηρεί το δικαίωμα αποκλεισμού του έργου από το Διαγωνισμό.
  3. Οι Διευθυντές των σχολείων πρέπει να έχουν διασφαλίσει τη συναίνεση των Γονέων και Κηδεμόνων για τη συμμετοχή των παιδιών τους στο Διαγωνισμό, πριν από την αποστολή των έργων.
  4. Τα πρωτότυπα έργα θα παραμείνουν στο αρχείο του ΓΕ.Λ. του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος – Pierce για ένα έτος, ώστε να τα παραλάβουν οι διαγωνιζόμενοι, αν επιθυμούν. Μετά την παρέλευση ενός έτους, οι διοργανωτές δεν έχουν ευθύνη για τη φύλαξη των έργων.
  5. Σύμφωνα με το ν. 2121/1993 «Περί Προστασίας της Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων», τα πνευματικά δικαιώματα των έργων (copyright) παραμένουν στους δημιουργούς τους. Το Pierce – Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος, στο πλαίσιο της προώθησης του Διαγωνισμού, δικαιούται να προβάλει τα έργα που θα κατατεθούν και τα ονόματα των συμμετεχόντων αλλά δεν έχει δικαίωμα να προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια που να συνιστά εμπορική εκμετάλλευσή τους.


 

Διαδικασία αποστολής των έργων

  1. Κάθε συμμετοχή πρέπει να περιλαμβάνει τα παρακάτω στοιχεία του διαγωνιζόμενου: ονοματεπώνυμο, σχολείο, τάξη, διεύθυνση σχολείου, τηλέφωνο και email επικοινωνίας με το σχολείο. Τα στοιχεία αυτά πρέπει να αναγράφονται ευκρινώς στην πίσω όψη του έργου.
  2. Οι μαθητές υποβάλουν τα πρωτότυπα έργα τους στον Διευθυντή/τρια του σχολείου τους, ο οποίος τα αποστέλλει ταχυδρομικά, με συστημένη αποστολή ή ταχυμεταφορά (courier) στη διεύθυνση:

Pierce – Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος

Γραμματεία Λυκείου

Γραβιάς 6, 153 42 Αγία Παρασκευή Αττικής

με την ένδειξη: ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ «ΣΚΙΤΣΟΦΡΕΝΕΙΑ»

  1. Οι συμμετέχοντες που επιθυμούν να αναρτηθεί το έργο τους στην ιστοσελίδα του Σχολείου, θα πρέπει να το αποστείλουν και σε ψηφιακή μορφή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected]. Παρακαλούμε το όνομα του αρχείου να περιέχει το όνομα του διαγωνιζόμενου και το σχολείο του (π.χ. petros_georgiou_3lyk_athinon.pdf)

Αξιολόγηση και προβολή των έργων

  1. Η αξιολόγηση των έργων θα γίνει στους χώρους του Pierce–Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, την Τρίτη 28 Μαρτίου 2017. Κριτήρια για την επιλογή των έργων θα αποτελέσουν η έμπνευση, η τεχνική αρτιότητα, η πρωτοτυπία και η αυθεντικότητα.
  2. Για κάθε κατηγορία (σκίτσο, γελοιογραφία, κόμικς) θα απονεμηθούν τρία Βραβεία και Τιμητικές Διακρίσεις για το Γυμνάσιο και αντίστοιχα για το Λύκειο. Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν Έπαινοι Συμμετοχής. Τα Βραβεία, οι Τιμητικές Διακρίσεις και οι Έπαινοι Συμμετοχής θα σταλούν ταχυδρομικά στα Σχολεία των συμμετεχόντων μαθητών.
  3. Όλα τα έργα θα εκτεθούν στους χώρους του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος από 29 Μαρτίου έως 5 Μαΐου 2017. Η έκθεση θα είναι επισκέψιμη, μετά από συνεννόηση με τον υπεύθυνο του Διαγωνισμού.

Υπεύθυνος του Διαγωνισμού είναι κ. Ιωάννης Κοσμάς, [email protected], τηλ. 210 6009800 εσωτ. 1169). Οι πληροφορίες για το Διαγωνισμό βρίσκονται στην ιστοσελίδα του Pierce – Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος:www.pierce.gr/news/skitsofrenia

Οργανωτική Επιτροπή

Αθανάσιος Φαλούκας(Διευθυντής Δ.Δ.Ε. Β΄ Αθήνας)

Γεώργιος Βακερλής,(Διευθυντής Λυκείου,Pierce–Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος)

Ιωάννης Κλαδάς(Διευθυντής Γυμνασίου,Pierce–Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος)

Μιχαήλ Σιάμος (Υποδιευθυντής Λυκείου,Pierce–Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος)

Ιωάννης Κοσμάς (Καθηγητής Φιλόλογος, Pierce–Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος)

Μαρία Κουτούση,(Καθηγήτρια Φιλόλογος. Δ.Δ.Ε. Β΄ Αθήνας)

Μαρία Κόρδα (Καθηγήτρια Φιλόλογος, Pierce–Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος)

Χριστίνα Κορωναίου (Καθηγήτρια Φιλόλογος, Pierce–Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος)

Δήμητρα Σπυροπούλου, Γραμματεία (Assistant – Pierce Secretariat)

Κριτική Επιτροπή

Δέσποινα Μουζάκη (Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Τμήματος Κινηματογράφου  Σχολής Καλών Τεχνών Α.Π.Θ.)

Ειρήνη –Μαρία Κουρή (Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων Δ.Δ.Ε. Β΄ Αθήνας)

Βένια Μπεχράκη, Εικαστικός

Ιωάννης Κοσμάς (Καθηγητής Φιλόλογος, Pierce–Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος)

Έφη Χαλυβοπούλου (Εικαστικός, MFA Pratt Institute New York, Καθηγήτρια και Επικεφαλής του τμήματοςVisual Arts and Art History, Frances Rich School of Fine and Performing Arts, Deree – The American College of Greece)

Δημήτριος Ιωάννου (Εικαστικός, Καθηγητής Pierce IB DP, Frances Rich School of Fine and Performing Arts, Deree – The American College of Greece)

Στέλλα Καραγεωργίου (Εικαστικός, Ιστορικός Τέχνης, Οικονομολόγος, ΚαθηγήτριαPierce – Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος)

Πηνελόπη Θεοδωροπούλου (Εικαστικός, Καθηγήτρια Pierce–Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος)

Νικόλαος Καριανός(Εικαστικός, Καθηγητής Pierce–Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος)

Φοίβος Παπαχατζής (Εικονογράφος, Pierce–Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος)

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.