Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Easy Education, αναγνωρισμένο από το Υπουργείο παιδείας, έρευνας & Θρησκευμάτων και πιστοποιημένο από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ), με κωδικό αδείας 6603,  διοργανώνει:

Σεμινάρια διάρκειας 250 ωρών, επιμόρφωσης στον κλάδο των Φυλάκων Μουσείων και Αρχαιολογικών χώρων. Σκοπός του εν λόγω προγράμματος είναι να μεταφέρει στους συμμετέχοντες όλες τις απαραίτητες γνώσεις που πρέπει να διαθέτουν για να ασκούν το επάγγελμα του φύλακα ή του εκπαιδευτή στην αντίστοιχη ειδικότητα με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε:

1. Οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο για τη συγκεκριμένη θεματική κατάρτιση.

2. Φύλακες Μουσείων & Αρχαιολογικών χώρων.

3. Εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, φιλολόγους, ιστορικούς – αρχαιολόγους, μουσειολόγους, ιστορικούς τέχνης, ψυχολόγους, καθηγητές φυσικής αγωγής, δικηγόρους, καθηγητές αγγλικής γλώσσας, γιατρούς, γεωπόνους.

4. Προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές αντίστοιχων ειδικοτήτων.

5. Όσους επιθυμούν να αποκτήσουν επιπλέον μοριοδότηση για την ένταξή τους στο εκπαιδευτικό δυναμικό φορέων μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (π.χ. ΙΕΚ, ΣΕΚ).

Γιατί να το παρακολουθήσω:

1. Το σεμινάριο μοριοδοτείται με το μέγιστο αριθμό μορίων (2) σύμφωνα με την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος του ΙΝΕΔΙΒΙΜ με θέμα: «Απασχόληση ωρομισθίων εκπαιδευτών Δημόσιων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΔΙΕΚ), Δημόσιων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης Ειδικής Αγωγής και Δημόσιων Σχολών Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΔΣΕΚ)», σε ειδικότητες αντίστοιχης θεματικής.

2. Το σεμινάριο μοριοδοτείται με το μέγιστο αριθμό μορίων (2) σύμφωνα με το ΦΕΚ με θέμα: «Καθορισμός Κριτηρίων και διαδικασίας αξιολόγησης και επιλογής, των με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας ορισμένου χρόνου εκπαιδευτών ενηλίκων, των Σχολών Επαγγελματικής Κατάρτισης (Σ.Ε.Κ.), των Πειραματικών Σχολών Επαγγελματικής Κατάρτισης (Π.Σ.Ε.Κ.) και των Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.) του ΟΑΕΔ» (Αρ. Φύλλου 1961/30-06-2016), σε ειδικότητες αντίστοιχης θεματικής.

3. Το σεμινάριο παρέχει τις απαραίτητες γνώσεις σε εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, φιλολόγους, ιστορικούς – αρχαιολόγους, μουσειολόγους, ιστορικούς τέχνης, ψυχολόγους, καθηγητές φυσικής αγωγής, δικηγόρους, καθηγητές αγγλικής γλώσσας, γιατρούς, γεωπόνους που θέλουν να δουλέψουν σε ΔΙΕΚ στην ειδικότητα «Φύλακες Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων».

4. Το σεμινάριο παρέχει τις απαραίτητες γνώσεις σε τωρινούς ή μελλοντικούς Φύλακες Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων και σε όσους επιθυμούν να εργαστούν σε Μονές, Ιερούς Ναούς και Πινακοθήκες.

5. Το σεμινάριο εξασφαλίζει ισχυρό συγκριτικό πλεονέκτημα για απασχόληση στον ιδιωτικό τομέα (Ιδιωτικά Μουσεία, Πινακοθήκες, καθώς και Συλλογές έργων τέχνης Οργανισμών, Τραπεζών, Βιομηχανιών ή άλλων ιδιωτικών φορέων).

Επιπλέον, η παρακολούθηση του προγράμματος αναμένεται να ωφελήσει τους συμμετέχοντες, τόσο γνωστικά όσο και επαγγελματικά. Συγκεκριμένα, όλοι όσοι ολοκληρώσουν επιτυχώς το πρόγραμμα αναμένεται:

7. Να έχουν αποκτήσει γνώση των βασικών αρχών φύλαξης μουσείων και αρχαιολογικών χώρων.

8. Να χειρίζονται με ασφάλεια τα έργα τέχνης και τις συλλογές.

9. Να έχουν αφομοιώσει βασικά στοιχεία μουσειολογίας.

10. Να έχουν εξοικειωθεί με τις έννοιες της προστασίας του περιβάλλοντος και να εφαρμόζουν τις βασικές αρχές της, καθώς θα δρουν κατεξοχήν σε χώρους πολιτισμού.

11. Να έχουν αποκτήσει αυξημένα επαγγελματικά προσόντα, επικυρωμένα με βεβαίωση παρακολούθησης.

Ενδεικτικά αναφέρονται οι παρακάτω θεματικές ενότητες:

Βασικές αρχές φύλαξης Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων (ο ρόλος του υπεύθυνου ασφαλείας σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία: καθήκοντα και απαιτήσεις του επαγγέλματος, επιτήρηση σε χώρους διαφύλαξης και προβολής της πολιτιστικής κληρονομιάς, επιτήρηση σε κλειστούς χώρους μουσείων: πιθανές εστίες κινδύνων/τρόποι άμεσης αντίδρασης και αντιμετώπισής τους, επιτήρηση σε ανοιχτούς/υπαίθριους χώρους: ιδιαιτερότητες που υπαγορεύονται από το χώρο/ πιθανοί κίνδυνοι/ τρόποι αντιμετώπισής τους, σύνταξη αναφορών συμβάντων: περιεχόμενο και τρόπος γραφής)

Στοιχεία Μουσειολογίας (ορισμός μουσείου, είδη μουσείων, αρμοδιότητες και ρόλος του προσωπικού ενός μουσείου, προστασία και ασφάλεια των συλλογών, μόνιμες και προσωρινές εκθέσεις, εκπαίδευση και δραστηριότητες)

Διαχείριση Συλλογών (χειρισμός και μεταφορά έργων τέχνης, μουσειακές συλλογές και μουσειακά αρχεία, πολιτική διαχείρισης συλλογών, τα προβλήματα των σύγχρονων μουσείων και ο ρόλος της διαχείρισης, πιστοποίηση μουσείων)

Προστασία πολιτιστικής κληρονομιάς (ορισμός περιβάλλοντος στη νομοθεσία, έννοια της προστασίας του περιβάλλοντος και περιβαλλοντική βλάβη, το δικαίωμα στο περιβάλλον ως συνταγματικό δικαίωμα)

Οδηγός καλής συμπεριφοράς (συμπεριφορά δημοσίων υπαλλήλων όταν έρχονται σε επαφή με πολίτες δια ζώσης ή δια του τηλεφώνου, η δράση και συμπεριφορά των δημοσίων υπαλλήλων κατά το χειρισμό των υποθέσεων των πολιτών)

 

Βεβαίωσης Παρακολούθησης:

1.     Βεβαίωσης Επιμόρφωσης σεμιναρίου με τίτλο: «Πρόγραμμα Επιμόρφωσης στους Φύλακες Μουσείων & Αρχαιολογικών χώρων».

2.     Συνοδευτικό έντυπο europass με ανάλυση των θεματικών ενοτήτων και του τρόπου υλοποίησης του προγράμματος, αποδίδοντας και τις ευρωπαϊκές πιστωτικές μονάδες ECVET.

3.      Λόγω της υιοθέτησης του Εθνικού Πλαισίου Διασφάλισης Ποιότητας στην εκπαίδευση από μέρους μας αποδίδεται και επιπρόσθετο έντυπο αναλυτικής πορείας του καταρτιζομένου κατά την διάρκεια του προγράμματος σπουδών που έχει επιλέξει (αναλυτική Βαθμολογία & σχολιασμός απόδοσης από τον επιστημονικά υπεύθυνο του έργου)

4.     Παρακολούθηση εντελώς ΔΩΡΕΑΝ μοριοδοτούμενου επιμορφωτικού σεμιναρίου 100 ωρών στην Οργάνωση και τον Σχεδιασμό Διδασκαλίας σε ενήλικους και ανήλικους εκπαιδευομένους.

Τιμολογιακή Πολιτική:

·         Το αρχικό κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 350€ με 2 δόσεις

·         Με προεξόφληση των διδάκτρων το κόστος ανέρχεται στα 290€

·         Για κατόχους κάρτας ανεργίας και για φοιτητές το κόστος ανέρχεται στα 290€ με 2 δόσεις

·         Για ΑΜΕΑ το κόστος ανέρχεται στα 270€ με 2 δόσεις

·         Για group5+ (από 5 άτομα και πάνω) το κόστος ανέρχεται στα 190€

Δικαιολογητικά αίτησης συμμετοχής:

·         Αίτηση ηλεκτρονικά στο: www.easy-education.gr

·         Απλή φωτοτυπία ταυτότητας

·         Σύντομο βιογραφικό σημείωμα

·         Αποδεικτικό κατάθεσης διδάκτρων

ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Περίοδος αιτήσεων:

Εγγραφές έως και 17/03/2017

Έναρξη επόμενου τμήματος 20/03/2017

 Τρόπος & τόπος υποβολής δικαιολογητικών:

1.     Ηλεκτρονικά σκαναρισμένα τα δικαιολογητικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected]

2.     Aποστολή φακέλου με τα απαραίτητα δικαιολογητικά στην διεύθυνση: EASY-EDUCATION,ΕΛΗΑΣ 1, 59100, ΒΕΡΟΙΑ, 23310-22004

3.     Αποστολή μέσω fax: 2311112908

 Καταβολή Διδάκτρων:

Τράπεζα πειραιώς

Αριθμός Λογαριασμού: GR 07 0172 2430 0052 4306 3022 541

Δικαιούχος Λογαριασμού: ΜΟΥΡΤΖΙΛΑΣ Γ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Κωδικός έργου: ΕΣΦΜΑΧ001

ΠΡΟΣΟΧΗ: Στην απόδειξη κατάθεσης θα πρέπει να αναφέρεται οπωσδήποτε ο Κωδικός έργου καθώς και το ονοματεπώνυμο του καταθέτη.

 Πληροφορίες:

Βέροια,Εληάς 1 Όροφος 1ος, Καπετάν Άγρα 6 ισόγειο

Τηλ: 23310 70102,

www.easy-education.gr,

Υπ. Σπουδών: Μουρτζίλας Γ. Νικόλαος

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00 π.μ – 21:00 μ.μ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.