Βρισκόμαστε στο 200 π.Χ.
Η μετάφραση στην αρχαία ελληνική της παλαιάς διαθήκης μεταξύ 3ου και 1ου αιώνα π.Χ. από τους «Ελληνιστές» Ιουδαίους, σηματοδοτεί τη σπουδαιότητα της Αρχαίας Ελληνικής ως φορέα εννοιών και ιδεών. Αργότερα, τα Ευαγγέλια συνεγράφησαν στην αρχαία Ελληνική και δη την απλοποιημένη μορφή της Αττικής διαλέκτου. Πέραν της τότε διαδόσεως της Ελληνικής, η γλώσσα διαθέτει δυνατότητες έκφρασης εννοιών ανυπέρβλητες σε σχέση με τις τότε ομιλούμενες γλώσσες. Η απλοποιημένη Αττική διάλεκτος εμπλουτίζει την καθομιλουμένη με αποσπάσματα των ευαγγελίων, όπως αγρόν ηγόρασε, αντί τού μάννα χολήν, άξιος ο μισθός του, από καταβολής κόσμου, από τον Άννα στον Καïάφα, άρον-άρον, άρρητα ρήματα, ας όψεται, άσωτος υιός, διά το θεαθήναι τοις ανθρώποις, διά τον φόβον των Ιουδαίων, δόξα σοι ο Θεός, είπα και ελάλησα, εκ τού πονηρού, επί ξύλου κρεμάμενος, να θέσω τον δάκτυλον επί τον τύπον των ήλων, ζωή χαρισάμενη κ.λπ. Μη ξεχνάμε ποτέ ότι το όνομα του Χριστού που σηματοδοτεί την πίστη και τη θρησκεία μας και οι λέξεις-έννοιες που χρησιμοποιούνται καθολικά για να δηλώσουν την Εκκλησία είναι ελληνικές : Christ και christian και église ή church ή Kirche αλλά και apostle και clerical είναι διεθνείς ελληνικές λέξεις και έννοιες.
Κατά τη διάρκεια της τουρκοκρατίας, τα ιερά κείμενα γίνονται φορείς διατήρησης της γλώσσας, άνευ των οποίων θα ομιλούσαμε τώρα Φραγκολεβαντίνικα.
Βρισκόμαστε στο 2010 μ.Χ.
O Steve Balmer, διευθύνων σύμβουλος της Microsoft, ανακοινώνει ότι το επόμενο λειτουργικό σύστημα της εταιρείας, δηλαδή το Windows 8, θα βασίζεται καθ’ ολοκληρίαν στην αρχαία ελληνική γλώσσα. Οι επιστήμονες της πληροφορικής θεωρούν την Ελληνική «μη οριακή γλώσσα». Όπως εξήγησε ο Steve Balmer, η Ελληνική είναι μια γλώσσα που χρησιμοποιείται αδιαλείπτως πάνω από 3.000 χρόνια για την επικοινωνία μεταξύ ανθρώπων, άρα έχει αποδείξει πέρα από κάθε αμφιβολία ότι αντέχει στις απαιτήσεις των καιρών και μπορεί να προσαρμόζεται διαρκώς χωρίς προβλήματα σε νέες επικοινωνιακές ανάγκες. Τα πειράματα για την καταλληλότητα της Ελληνικής ξεκίνησαν κάτω από πυκνό πέπλο μυστικότητας από τις πρώτες μέρες της διάδοσης του διαδικτύου, όταν άρχιζε να γίνεται φανερό ότι το μέλλον της πληροφορικής και των επικοινωνιών θα βρίσκεται στο διαδίκτυο.
Τα αρχαία Ελληνικά θέλγουν και τον τομέα των επιχειρήσεων, καθώς δεν είναι λίγοι οι Άγγλοι επιχειρηματίες που προτρέπουν τα ανώτερα στελέχη τους να διδαχθούν την αρχαία ελληνική γλώσσα, επειδή περιέχει ξεχωριστή σημασία για τους τομείς της οργάνωσης, διοίκησης και διαχείρισης επιχειρήσεων. Ειδικά τα μεγαλοστελέχη της Microsoft στις ΗΠΑ απαιτείται να γνωρίζουν αρχαία ελληνικά προκειμένου να ευδοκιμήσει η καριέρα τους στην εταιρία.
Ο Steve Balmer αποκαλύπτει ακόμη, ότι η κωδική ονομασία των τότε windows 8 στα οποία βασίστηκε και η μεταξέλιξη σε windows 10 είναι «ΓΑΤΕΣ» κατά αλφαβητική αντιστοίχιση με το επώνυμο του Bill Gates !

Προηγούμενο άρθροΓραμματική: Συνηθέστεροι παθητικοί μέλλοντες και αόριστοι β
Επόμενο άρθροH υπερχρεωμένη Ελλάδα λειτουργεί 479 τμήματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης!
Διευθύνω τα φροντιστήρια «Πράξις γκρουπ» στο Παλαιό Φάληρο Αττικής. Για περισσότερα από 20 χρόνια αναζητώ τρόπους που εμπνέουν στους μαθητές το όραμα.Πιστεύω, ότι δεν φτάνει να κάνεις καλό μάθημα, αλλά πρέπει να εφευρίσκεις διαρκώς νέες ιδέες για να ενθαρρύνεις στη γνώση και να προτρέπεις στην επιτυχία.Ανάμεσα στις μεθόδους που χρησιμοποιείς τότε, είναι και γνώσεις αλλότριων – φαινομενικά κλάδων. Θήτευσα και μυήθηκα στο παρελθόν στον ημιεπαγγελματικό κινηματογράφο ταινιών μικρού μήκους, καθώς και στην καλλιτεχνική φωτογραφία.Σε αμφότερα τα μέσα ευοδώθηκαν οι επιδόσεις μου σε βαθμό που μου άφησαν εμπειρία ικανοποιητική για να διευθύνω σκηνοθετικά μία παρουσίαση επαγγελματικού προσανατολισμού. Πιστεύω, ότι καλύτερα απ΄όλους μπορούν να χαράξουν το όραμα στους νέους αυτοί, που ζουν καθημερινά μαζί τους και διαθέτουν το απαραίτητο ταλέντο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.