ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑ.Σ.Α.Φ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΟΥ ΔΙΕΞΑΓΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ Ι.Ε.Π

Ο ΠΑ.Σ.Α Φ. στο πλαίσιο της σχετικής συζήτησης στο τμήμα μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής προέβη στις παρακάτω ενέργειες:

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

  1. Συνάντηση μελών από το Δ.Σ του Συλλόγου με την κυρία Νίκη Κεραμέως, υπεύθυνη σε θέματα Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας: Η βουλευτής ενημερώθηκε για τη θέση του συλλόγου μας αναφορικά με τα φιλολογικά μαθήματα, της επιδόθηκε το κείμενο της ηχηρής διαμαρτυρίας μας με τις 77 υπογραφές των Πανεπιστημιακών και της εκφράσαμε τους γενικότερους προβληματισμούς μας για το μέλλον του κλάδου αλλά και κυρίως των αναπληρωτών φιλολόγων που εργάζονται στο δημόσιο σχολείο  με απάνθρωπες συνθήκες.
  2. Επίσκεψη του Προέδρου του Συλλόγου στη Βουλή: ενημερώσαμε όλους τους βουλευτές που συμμετέχουν στην επιτροπή των μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής για τις θέσεις μας σχετικά με το Νέο Λύκειο
  3. Επιδόθηκε ξεχωριστά το κείμενο διαμαρτυρίας στο γραφείο του πρώην υφυπουργού Παιδείας, κυρίου Τάσου Κουράκη, βουλευτή του Σύριζα, ενώ πραγματοποιήθηκε σύντομη συνομιλία-ενημέρωση με τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, κύριο Νικήτα Κακλαμάνη, που είχε καταθέσει και την σχετική επερώτηση στη Βουλή για την υποβάθμιση των ανθρωπιστικών σπουδών στο δημόσιο σχολείο.

 

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

  1. Συνάντηση του προέδρου του Συλλόγου στη Βουλή με τον πρόεδρο της επιτροπής μορφωτικών υποθέσεων, κύριο Δημήτρη Σεβαστάκη. Κατά τη συζήτηση επιδώσαμε το κείμενο, τον ενημερώσαμε σχετικά, ανταλλάξαμε απόψεις και του ζητήσαμε την εκπροσώπηση του συλλόγου στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων μέσω της υποβολής υπομνήματος τυχαίνοντας θετικής ανταπόκρισης.
  2. Επίσκεψη του προέδρου και του αντιπροέδρου του συλλόγου στο υπουργείο Παιδείας. Επίδοση του κειμένου στο γραφείο υπουργού και υφυπουργού και υποβολή αιτήματος συνάντησης.
  3. Ύστερα από την πρόσκληση του προέδρου της επίτροπής μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής, κυρίου Δημητρίου Σεβαστάκη, το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο πρόεδρος του συλλόγου παρακολούθησε δια ζωσης την συζήτηση που διεξήχθη στη Βουλή αναφορικά με το Νέο Λύκειο, παρόντος του υπουργού Παιδείας και όλων των επιστημονικών φορέων και ενώσεων.
  4. Επικοινωνία του Προέδρου του συλλόγου με την κυρία Τασούλα Καραγεωργίου, προέδρου της ΠΕΦ, μετά την τοποθέτησή της στη Βουλή για το Νέο Λύκειο. Συνομιλήσαμε για την μελλοντική συνεργασία των δύο φορέων μας στον κοινό αγώνα ενάντια στην απαξίωση των μαθημάτων μας και γενικότερα των ανθρωπιστικών σπουδών.

Συνάδελφοι,

Όπως κατέστη σαφές σε όλες τις συζητήσεις που είχαμε κατά το διήμερο 13-14 Φεβρουαρίου 2017, τα πράγματα στη δημόσια εκπαίδευση συνεχώς γίνονται ολοένα και πιο δύσκολα.

Αν και ήμασταν ο μόνος σύλλογος αναπληρωτών που έκανε αισθητή την παρουσία του στη συζήτηση για το Νέο Λύκειο, δεν μπορούμε να επιχαίρουμε ούτε να βγάζουμε παραπλανητικά συμπεράσματα που οδηγούν σε μία αισιόδοξη θέαση της πραγματικότητας.

Μεσα σε ένα περιβάλλον «στενό» δημοσιονομικά, που όλοι οι κλάδοι των μονίμων απαιτούν το μεγαλύτερο δυνατό μερίδιο «στην πίτα του ωρολογίου προγράμματος»  για το Νεο Λυκειο, η τάση της διοίκησης είναι «η δίαιτα», ο γνωστός κόφτης δηλαδή, που φυσικά, αφορά πρώτα από όλους εμάς. Η εξοικονόμηση πόρων και προσωπικού, συνάδελφοι, αναφέρεται κυρίως σε εμάς. Ας μην έχουμε πια καμία αυταπάτη πως «τα νέα θύματα» των χαλεπών μας καιρών, είμαστε εμείς.

Γιατί ακούσαμε για σχέδια ομαδοποίησης ειδικοτήτων, ώστε να μπορεί «ο κόσμος όλος» να διδάσκει τα φιλολογικά μαθήματα σε Γυμνασιο και Λύκειο. Και αυτό σημαίνει κυρίως το εξής απλό: σε ένα σχολείο που χρειάζεται αναπληρωτή φιλόλογο «την τρύπα» την κλείνει πια το ήδη υπάρχον δυναμικο του σχολείου. «Και όλοι μένουν πολλαπλώς ευχαριστημένοι…». Κάποιοι αποφεύγουν την συμπλήρωση ωραρίου σε όμορα σχολεία, ενώ η διοίκηση εξοικονομεί πολύτιμους πόρους. Με ποιο τρόπο; Βυθίζοντας εμάς στην ανεργία, που περιμένουμε στωικά τον επόμενο υπουργό να μας εμπαίξει με τον πιο προφανή και αισχρό τρόπο «πως προετοιμάζει χιλιάδες διορισμούς» που πάντα θα μένουν «πουκάμισα αδειανά», ή «έπεα πτερόεντα», αν προτιμάτε και αρχαΐστί τον αέρα κοπανιστό, που μας πουλάνε για χόρταση.

Συνάδελφοι,

 εμείς, από την πλευρά μας, προβάλλουμε σθεναρή αντίσταση όλους τους τελευταίους μήνες. Είναι, όμως, πια φανερό πως μόνο ένα κίνημα με μαζικότητα μπορεί να φέρει αποτελέσματα. Περιμένουμε την στήριξη και την φυσική παρουσία όλων σας στους αγώνες που έρχονται…

 

Εκ μέρους του Δ.Σ του ΠΑ.Σ.Α.Φ.

Ο Πρόεδρος

Κων/νος Μπουζιάνος

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.