Ε λοιπόν αν είναι κάτι που μας σώζει αυτό λέγεται «ΕΛΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΖΗΤΗΣΗΣ»

Μας έσωζε, όταν διαλέγαμε μαθήματα επιλογής που θεωρούνταν εύκολα για να πάρουμε βαθμό χωρίς κόπο !

Μας έσωζε, όταν φροντιστηριούχοι όντες, αμείβουμε τους καθηγητές με την ώρα, τις γραμματείς με την ώρα, τις καθαρίστριες με την ώρα, ζητάμε δίδακτρα με την ώρα, εγγραφές με το κεφάλι, διαφήμιση με τη χιλιάδα, και πάει λέγοντας !

Η ελαστικότητα ζήτησης, μας σώζει ακόμη σε ένα βραδύ θάνατο, όπου πρώτα αργοπεθαίνουν οι πολυτελείς, αργότερα οι μεσοτελείς και μετά ακολουθεί ο δικός μας θάλαμος αερίων !

Η ελαστικότητα ζήτησης μας επιτρέπει να κάνουμε ακόμη διακοπές, να επισκευάζουμε τα άθλια αμάξια μας, να λέμε στους τραπεζίτες ορίστε παρακαλώ, να απορρίπτουμε το μισοψημένo bitoque, να ζητάμε ακόμη λογαριασμό !

Η ελαστικότητα ζήτησης μας επιτρέπει ακόμη, να κάνουμε μάθημα σε ένα μαθητή και να του μιλάμε σαν να ήταν οκτώ !

Η ελαστικότητα ζήτησης μας επιτρέπει να λέμε στους γονείς, ότι θα δημιουργήσουμε ομοιογενή τμήματα Α΄Γυμνασίου !

Η ελαστικότητα ζήτησης θωπεύει το πληγωμένο μας ματαιόδοξο εγώ και μοιράζεται μαζί του ένα τελευταίο μπάφο πριν του νανουρίσει όνειρα κατάκτησης κάστρων ψηλών απόρθητων ατελεύτητων !

Η ελαστικότητα ζήτησης μας κάνει να αντικαθιστούμε πλείστες ειδικότητες και σαν φαντάσματα γνώσης να έρπουμε στο κοιμητήριο της σχολικής ύλης !

Ω Φευ ελαστικότητα ζήτησης, οπόσον συ απαλύνεις τον πόνο των φροντιστών !

Προηγούμενο άρθροΓυναικείο κλέος
Επόμενο άρθροΣεμινάριο:Μεθοδολογία Διδακτικής της Νεοελληνικής Γλώσσας(Ιωάννινα)
Διευθύνω τα φροντιστήρια «Πράξις γκρουπ» στο Παλαιό Φάληρο Αττικής. Για περισσότερα από 20 χρόνια αναζητώ τρόπους που εμπνέουν στους μαθητές το όραμα.Πιστεύω, ότι δεν φτάνει να κάνεις καλό μάθημα, αλλά πρέπει να εφευρίσκεις διαρκώς νέες ιδέες για να ενθαρρύνεις στη γνώση και να προτρέπεις στην επιτυχία.Ανάμεσα στις μεθόδους που χρησιμοποιείς τότε, είναι και γνώσεις αλλότριων – φαινομενικά κλάδων. Θήτευσα και μυήθηκα στο παρελθόν στον ημιεπαγγελματικό κινηματογράφο ταινιών μικρού μήκους, καθώς και στην καλλιτεχνική φωτογραφία.Σε αμφότερα τα μέσα ευοδώθηκαν οι επιδόσεις μου σε βαθμό που μου άφησαν εμπειρία ικανοποιητική για να διευθύνω σκηνοθετικά μία παρουσίαση επαγγελματικού προσανατολισμού. Πιστεύω, ότι καλύτερα απ΄όλους μπορούν να χαράξουν το όραμα στους νέους αυτοί, που ζουν καθημερινά μαζί τους και διαθέτουν το απαραίτητο ταλέντο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.