Στις 11 και 12 Φεβρουάριου 2017 το πρόγραμμα ΕΥΖΗΝ συμμετείχε στο DYO Forum, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο, υπό τη διοργάνωση του ομίλου ΖΙΤΑ και σε συνεργασία με περισσότερες από 20 επιστημονικές εταιρείες από τον ευρύτερο χώρο της υγείας.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων και εκπρόσωποι βιομηχανιών και εταιρειών παρευρέθηκαν στον ίδιο χώρο, προκειμένου να αλληλεπιδράσουν μεταξύ τους, αλλά και να παρέχουν έγκυρη ενημέρωση στο κοινό, σε μια προσπάθεια η εξασφάλιση μιας καλής υγείας και ποιότητας ζωής να γίνει καθημερινή μέριμνα των πολιτών-καταναλωτών.

Η επιστημονική ομάδα του προγράμματος ΕΥΖΗΝ, σε συνεργασία με εκπροσώπους της Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας, έδωσαν το «παρών» στη διήμερη εκδήλωση με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της επιστημονικής κοινότητας και του κοινού σχετικά με τις αρχές ενός ισορροπημένου τρόπου ζωής κατά την παιδική ηλικία,. Στο πλαίσιο αυτό, οι παρευρισκόμενοι είχαν τη δυνατότητα:

  • να γνωρίσουν τους στόχους, τους άξονες και τις πολυδιάστατες δράσεις και παροχές του προγράμματος ΕΥΖΗΝ στην οικογένεια, το σχολείο και την κοινότητα,
  • να λάβουν χρήσιμες πληροφορίες για την υγεία, την ανάπτυξη, τη διατροφή και τη σωματική δραστηριότητα κατά την παιδική ηλικία και εφηβική ηλικία,
  • να ενημερωθούν για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας και άλλων χρόνιων νοσημάτων που σχετίζονται με τη διατροφή.

Κατά τη διάρκεια του διημέρου πραγματοποιήθηκαν, επίσης, ομιλίες ποικίλης θεματολογίας από ειδικούς στους τομείς της ιατρικής, της διατροφής και της άσκησης, ενώ ενήλικες και παιδιά έλαβαν εξατομικευμένες συμβουλές σε θέματα ευεξίας και ενημερώθηκαν για καινοτομίες στον χώρο της υγείας. Επιπλέον, οι παρευρισκόμενοι είχαν τη δυνατότητα να επωφεληθούν από διάφορες εξετάσεις διαγνωστικού ελέγχου, καθώς και εκπαιδευτικά σεμινάρια υγείας, που παρέχονταν χωρίς χρέωση από μέλη των επιστημονικών εταιρειών που συμμετείχαν στην εκδήλωση.

———————————————————————————————————————-

 

Προς δημοσιογράφους, ΜΜΕ:

Το EYZHN είναι ένα πρόγραμμα του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας,  Έρευνας και Θρησκευμάτων. Κύριος στόχος του προγράμματος είναι η διασφάλιση της υγιούς ανάπτυξης των παιδιών, μέσα από την υιοθέτηση ισορροπημένων συνηθειών διατροφής και σωματικής δραστηριότητας.

Το πρόγραμμα Αξιολόγησης, που αποτελεί μια από τις σημαντικότερες δράσεις του ΕΥΖΗΝ, διενεργείται στα σχολεία με την ευγενική χορηγία της ΟΠΑΠ Α.Ε. Οι υπόλοιπες δράσεις του προγράμματος χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου και τη Nestlé Ελλάς.

 

Πρόγραμμα ΕΥΖΗΝ

Ιστότοπος: http://eyzin.minedu.gov.gr/

Ε-mail: [email protected]

Facebook

Newsletter

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.