Στα πλαίσια των εκδηλώσεων του «Αφιερωματικού Έτους Ελλάς-Ρωσία 2016-17» η Ελλάδα αποστέλλει

στη Ρωσία ορισμένα αριστουργήματα Βυζαντινής και Μεταβυζαντινής Τέχνης.

Η αποστολή και η Έκθεση τους στην ιστορική Gallery Tretyakov γίνεται σε ανταπόδοση της αρχικής αποστολής από την Gallery Tretyakov προς την Ελλάδα και της έκθεσής τους στο Βυζαντινό Χριστιανικό Μουσείο της Αθήνας αντιπροσωπευτικών έργων-θησαυρών της Ρωσικής Θρησκευτικής Τέχνης που έλαβε χώρα το 2016 και σηματοδότησε και την επίσκεψη του Ρώσου Προέδρου στην Αθήνα.

Το Υπουργείο Πολιτισμού επέλεξε 18 σημαντικά αντικείμενα εκθέματα από το Βυζαντινό Χριστιανικό Μουσείο, το Μουσείο Μπενάκη και τη Συλλογή Βελιμέζη προκειμένου να εκτεθούν στο κεντρικό κτήριο -Lavrushinsky Ln, 10, Μόσχα, 119017- της περίφημης Πινακοθήκης Τρετιακόφ.

Η παρούσα Έκθεση στην Πινακοθήκη Τρετιακόφ «С уважением, Лара Бобкова – Βυζαντινά αριστουργήματα» εγκαινιάστηκε την 7η Φεβρουαρίου και θα λειτουργήσει μέχρι την 9η Απριλίου 2017.

Ήδη, την πρώτη ημέρα της επίσημης λειτουργίας της, την επισκέφτηκε ο Πρόεδρος της Ρωσίας κ. Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο υπό έκδοση συνοδευτικός της Κατάλογος περιέχει εμπεριστατωμένα λήμματα των Έργων από τους Επιστήμονες των δανειστών Ελληνικών Φορέων και εκδίδεται από την Gallery Tretyakov σε επιμέλεια της Επιμελητρίας των Εικόνων της, κ. Елена Саенкова – Έλενα Σαγένκοβα .

Οργανωτές της Έκθεσης, από Ελληνικής πλευράς, είναι το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Κύριος οικονομικός υποστηρικτής του εγχειρήματος της Έκθεσης αυτής είναι το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.