Η ARTENS, ο Νέος Χώρος Πολιτισμού στο κέντρο της Αθήνας, με ιδιαίτερη χαρά

εγκαινιάζει το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017, στις 18:00, σειρά διαλέξεων για τις Τέχνες και τον Πολιτισμό.

Ο Δημήτρης Αληθεινός, ένας εκ των κορυφαίων σύγχρονων Ελλήνων ζωγράφων, τιμά με την παρουσία του την ARTENS. Με αφορμή τη συμμετοχή του στην έκθεση  Κρίσιμοι Διάλογοι Αθήνα – Αμβέρσα, στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ) με το έργο 201 Νυγμοί, θα παρουσιάσει το έργο των Κατακρύψεων και θα μιλήσει για την σύγχρονη τέχνη. 

Είσοδος ελεύθερη
Κρατήσεις θέσεων στο τηλέφωνο της ARTENS: 210 33 17 312

Ο Δημήτρης Αληθεινός γεννήθηκε στην Αθήνα το 1945 και είναι ένας από τους πιο σημαντικούς σύγχρονους έλληνες ζωγράφους με διεθνή αναγνώριση. Σπούδασε ζωγραφική στην ΑΣΚΤ στην Αθήνα και στην Academia di Belle Arti στη Ρώμη, και αρχιτεκτονική στην École Spéciale dArchitecture στο Παρίσι. Παρουσιάστηκε στη διεθνή εικαστική σκηνή στις αρχές της δεκαετίας του ’70 και από τότε παραμένει αδιάκοπα παρών με έργα πολιτικού και φιλοσοφικού στοχασμού που αναμορφώνουν την εικαστική γλώσσα. Έχει πραγματοποιήσει πολλές ατομικές εκθέσεις, happeningsperformance και εικαστικές δράσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει συμμετάσχει σε πλήθος ομαδικών εκθέσεων και έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε σημαντικές διοργανώσεις όπως οι Μπιενάλε του Παρισιού, του Σάο Πάολο, της Κωνσταντινούπολης, του Καΐρου και της Βενετίας. Από το 1981, παράλληλα με το εικαστικό του έργο, δημιουργεί τις Κατακρύψεις, ένα δίκτυο κρυμμένων έργων σε όλο τον πλανήτη, το οποίο συνεχίζει να αναπτύσσει, καθώς και τις δράσεις «Υπερασπίζοντας τους Πολιτισμούς του Κόσμου» και «Προσφορές», μέρη των οποίων βρίσκονται επίσης σε όλο τον πλανήτη. Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 201 Kατακρύψεις που απλώνονται από τον Βόρειο Πόλο στον Νότιο και από τη μια μεριά της Γης στην άλλη.(καθημερινά: 12:00- 22:00) ή στο email: [email protected]

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στην ARTENS 
Βουκουρεστίου 40, Αθήνα
1ος Όροφος
[email protected]
www.artens.gr
210 33 17 312

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.