Το Τμήμα Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Πατρών σε συνεργασία με την Ελληνική Φιλοσοφική Εταιρεία (ΕΦΕ) και το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών (Ελλάδος) του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ (ΚΕΣ) και με την υποστήριξη της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων (Π.Ε.Φ.) και της Ένωσης Καθηγητών για την Προαγωγή της Φιλοσοφίας στην Εκπαίδευση (Ε.Κ.Δ.Ε.Φ.) διοργανώνει τον 6ο Πανελλαδικό Μαθητικό Διαγωνισμό Φιλοσοφικού Δοκιμίου υπό το γενικό θέμα: «Η εμπειρία του ξένου». 

Ο διαγωνισμός, που θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις, απευθύνεται σε μαθητές της Β΄ τάξης Λυκείου (δεν αποκλείονται ενδιαφερόμενοι μαθητές άλλων τάξεων του Λυκείου) και η συμμετοχή σε αυτόν είναι προαιρετική.

Για την πραγματοποίησή του παρακαλούμε για τη συνεργασία των Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης με τους Διευθυντές Δ/θμιας Εκπαίδευσης, τους Σχολικούς Συμβούλους Φιλολόγων και το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Για περισσότερες πληροφορίες για τον διαγωνισμό, τον κανονισμό διεξαγωγής και την προκήρυξη, την εξεταστέα ύλη, τα θεματικά πεδία και την προτεινόμενη βιβλιογραφία, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα http://www.philosophy.upatras.gr/competition/ .

Οι μαθητές, που επιθυμούν να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό, μπορούν μέσω του σχολείου τους να δηλώσουν τη συμμετοχή τους έως τις 7 Φεβρουαρίου 2017 στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που ανήκουν.

Ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί σε κατά τόπους σχολικές μονάδες που θα οριστούν από τις Διευθύνσεις Δ/θμιας Εκπ/σης ως Εξεταστικά Κέντρα και η στελέχωσή τους θα γίνει από εθελοντές εκπαιδευτικούς, οι οποίοι θα απασχοληθούν χωρίς δαπάνη για το δημόσιο.

Παρακαλούμε να ενημερωθούν οι σχολικές μονάδες αρμοδιότητάς σας.

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 

ΙΩΑΝΝΗΣ Δ. ΠΑΝΤΗΣ 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.