Η Οργανωτική Επιτροπή της Β΄[Θ΄] Συνάντησης Ελλήνων Βυζαντινολόγων, η οποία απαρτίζεται από τα μέλη της Ειδίκευσης Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών του Τμήματος Φιλολογίας Πατρών και εκπρόσωπο της Ελληνικής Επιτροπής Βυζαντινών Σπουδών, σας προσκαλεί να συμμετάσχετε στη Συνάντηση των Ελλήνων Βυζαντινολόγων που θα πραγματοποιηθεί από το Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών στην Πάτρα τον Δεκέμβριο 2017, από την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου το απόγευμα έως την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου το βράδυ. 

Στο συνέδριο καλούνται να συμμετάσχουν Έλληνες Βυζαντινολόγοι και υποψήφιοι διδάκτορες της ημεδαπής ή της αλλοδαπής*, καθώς και ξένοι Βυζαντινολόγοι που εργάζονται σε ελληνικά ιδρύματα, οι οποίοι θεραπεύουν τομείς της βυζαντινολογίας, όπως ιστορία, αρχαιολογία και τέχνη, φιλολογία, δίκαιο, μουσική, πρόσληψη του Βυζαντίου κατά τους νεότερους χρόνους, κ.ά.
Οι ανακοινώσεις θα έχουν διάρκεια δεκαπέντε λεπτών και θα γίνουν κατά προτίμηση στην ελληνική γλώσσα και δευτερευόντως στην αγγλική, γαλλική και γερμανική. Εκτός των θεματικών ανακοινώσεων προβλέπονται και ανακοινώσεις ερευνητικών προγραμμάτων.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν με ανακοίνωση παρακαλούνται να στείλουν δήλωση συμμετοχής έως τις 24 Απριλίου 2017 και περίληψη της ανακοίνωσής τους (περίπου 350 λέξεις) έως τις 30 Ιουνίου 2017. Οι ανακοινώσεις υποψήφιων διδακτόρων θα πρέπει να συνοδεύονται από γραπτή έγκριση του επόπτη καθηγητή. Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν (χωρίς ανακοίνωση) στις εργασίες της Συνάντησης παρακαλούνται να το δηλώσουν μέχρι τις 30 Οκτωβρίου 2017, συμπληρώνοντας επίσης τη συνημμένη δήλωση.

Οι υποβληθείσες περιλήψεις θα κριθούν από τα μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής της Β΄[Θ΄] Συνάντησης Ελλήνων Βυζαντινολόγων, Ειρήνη-Σοφία Κιαπίδου, Φεβρωνία Νούσια, Στέση Αθήνη, Ανδρέα Γκουτζιουκώστα, Μαρίνα Δετοράκη, Τριανταφυλλίτσα Μανιάτη-Κοκκίνη, Μαρία Ξανθοπούλου, Γιώργο Πάλλη, Ελευθερία Παπαγιάννη, Χρήστο Σταυράκο, Hλία Ταξίδη, Γιώργο Τσιγάρα και Αχιλλέα Χαλδαιάκη.

Πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.