Ευρισκόμεθα εν έτει 1965
Ο πατήρ από καιρού μας είχεν υποσχεθεί ότι θα αποκτήσωμεν κούρσαν και δη βελτίστην ης ανεφέρετο εις το αναγνωστικόν, εις ο, η Λώλα και ο Μίμης ενεφανίζοντο να κάμνωσι πικνίκιον εις τας εξοχάς !
Ω, οπόσην φιγούραν έμελλον να κάμνω εις τους συμμαθητάς όταν θα ενεφανιζόμην εποχούμενος εντός της αστραποβολώσης λιμουζίνας εις τας πέριξ του μπίθουλος παροικίας ! Και ότε ο δάσκαλος θα ερώτα ποίων οι γονείς διαθέτωσι όχημα, εγώ θα εκοκορευόμην ότι η οικογένεια εμού τυγχάνει ευτυχής δια τον λόγον αυτόν! Περιττεύει σαφώς να σχολιάσωμεν την όποιαν ρατσιστικήν διάκρισιν του διδασκάλου.
Και εμφανίζεται ο πατήρ εν Σαββατιάτικον απόγευμα μετά της υποσχεθείσης λιμουζινός.
Πλην όμως η λιμουζίνα ήτο ολίγον μπασμένη ωσάν τας λιλιπουτείους οικίας της Αλίκης στη χώρα των θαυμάτων ! Επιπλέον δε, η μήτηρ μας είχεν καλοταϊσμένους με τα φρικασέ και τα αρνάκια στο φούρνο, όπερ τίνι τρόπω θα ηδυνάμεθα να εισέλθωμεν εις το μινιόν όχημα;
Ο αγανακτισμένος πατήρ εκ της δυστροπίας ημών μας επιδεικνύει διαφημιστικόν εκ της αντιπροσωπείας, εις ό ενεφανίζοντο 15 Βρεττανικαί συλφίδες οίτινες είχον εισέλθει εις ανάλογον όχημα ! Και αποφασίζομεν να εισέλθωμεν ! Πρώτος εκ της οικογενείας των Dambo εισήλθον εγώ εις στάσιν εμβρύου, ζουλόντας εμετηδόν την κοιλίαν ήτις ήτο πλήρης εκ σαλαμίων αέρος, κασσερίου και τινων άλλων λιχουδιών. Κατόπιν εδιπλώθη μετ εμού όπισθεν η παρομοία αδελφή, η μήτηρ έμπροσθεν και ο 1.85 πατήρ πέρασεν αρχικώς τον ένα βραχίωνα κατόπιν τον ένα πήχυ, μετά τον αστράγαλον και ολίγον επ ολίγον το τσίρκο των τροφαντών Dambo εκονσερβαρίσθη και εκκίνησεν δια την Βάρκιζαν.
Εσταθμεύσαμεν εις τον λαχταριστόν φούρνον του Γεωργιάδη ίνα λάβωμεν τας κρεμμώδεις μπουγάτσας και στηλοθώμεν, καθότι είχομεν πλέον της ημίσεως ώρας να σιτισθώμεν.
Η λιμουζίνα έκτοτε, έχουσα διανύσει πλέον των μυρίων χιλιομέτρων, αγγομαχώντας εις ανηφόρας και ανεμοβρόχια, σταθμεύει ησύχως εις την αυλήν της οικίας ημών δια να μας ενθυμίζει τας εποχάς των παχιών αγελάδων, των Beatles, της Mary Quant, του Δαλιανίδη, του Φίνου, και της ευτυχισμένης οικογενείας του Βιτάμ.

Προηγούμενο άρθροΗμερίδα με τίτλο “Percorsi aristotelici” (“Aristotelian paths”)
Επόμενο άρθροΜπουτάρη κάνε μας τη χάρη
Διευθύνω τα φροντιστήρια «Πράξις γκρουπ» στο Παλαιό Φάληρο Αττικής. Για περισσότερα από 20 χρόνια αναζητώ τρόπους που εμπνέουν στους μαθητές το όραμα.Πιστεύω, ότι δεν φτάνει να κάνεις καλό μάθημα, αλλά πρέπει να εφευρίσκεις διαρκώς νέες ιδέες για να ενθαρρύνεις στη γνώση και να προτρέπεις στην επιτυχία.Ανάμεσα στις μεθόδους που χρησιμοποιείς τότε, είναι και γνώσεις αλλότριων – φαινομενικά κλάδων. Θήτευσα και μυήθηκα στο παρελθόν στον ημιεπαγγελματικό κινηματογράφο ταινιών μικρού μήκους, καθώς και στην καλλιτεχνική φωτογραφία.Σε αμφότερα τα μέσα ευοδώθηκαν οι επιδόσεις μου σε βαθμό που μου άφησαν εμπειρία ικανοποιητική για να διευθύνω σκηνοθετικά μία παρουσίαση επαγγελματικού προσανατολισμού. Πιστεύω, ότι καλύτερα απ΄όλους μπορούν να χαράξουν το όραμα στους νέους αυτοί, που ζουν καθημερινά μαζί τους και διαθέτουν το απαραίτητο ταλέντο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.