Όπως δηλώνεται και στο Δελτίο Τύπου της έκτακτης Συνόδου Πρυτάνεων των Πανεπιστημίων, είχαμε μια ιδιαίτερα εποικοδομητική συνάντηση. Ευχαριστώ τους Πρυτάνεις για το πνεύμα κατανόησης και, κυρίως, ουσιαστικής συνεννόησης που επικράτησε στη διάρκεια της Συνόδου.

Το Υπουργείο είχε ήδη στείλει στους Πρυτάνεις αναλυτική εισήγηση για ρυθμίσεις διαφόρων θεμάτων, συμπεριλαμβανομένων και των μεταπτυχιακών. Υπήρξε ευρεία συναίνεση για όλες σχεδόν τις προτάσεις του Υπουργείου. Αποφασίστηκε η συγκρότηση επιτροπών για να επιλυθούν επιμέρους λεπτομέρειες. Για πρώτη φορά οι επιτροπές αυτές θα περιλαμβάνουν εκπροσώπους της Συνόδου Πρυτάνεων Πανεπιστημίων, της Συνόδου Προέδρων των ΤΕΙ και της Συνόδου Προέδρων των Ερευνητικών Κέντρων.

Ο στόχος είναι να ολοκληρωθούν οι συζητήσεις σύντομα, ώστε τα συμπεράσματα να παρουσιαστούν στην επόμενη Σύνοδο Πρυτάνεων στις 28 Ιανουαρίου, για να προχωρήσουμε άμεσα στις νομοθετικές πρωτοβουλίες.

Η σημερινή συνάντηση αποτελεί μια αισιόδοξη αρχή για την συνεργασία μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.