Οι «Αρχαιολογικοί Διάλογοι», η δυναμική αυτή συλλογικότητα που τα τελευταία χρόνια επιχειρεί να θέσει τα θεμέλια μιας διεπιστημονικής συνεργασίας γύρω από τη σημασία και τον κοινωνικό ρόλο της αρχαιότητας, των αρχαιοτήτων και της πολιτιστικής κληρονομιάς, καλούν στην επόμενη συνάντηση που θα γίνει στα Γιάννενα από την 1η έως τις 4 Ιουνίου 2017.

Περισσότερο από ένα συμβατικό συνέδριο, οι Διάλογοι συνιστούν ένα κριτικό θεσμό θεωρίας και πράξης, ανοικτό όχι μόνο στους αρχαιολόγους αλλά και σε ειδικούς και μη από άλλους χώρους: ανθρωπολόγους και άλλους κοινωνικούς επιστήμονες, ιστορικούς, ιστορικούς  της τέχνης, μουσειολόγους, αρχιτέκτονες, ιστορικούς της λογοτεχνίας, εικαστικούς και άλλους καλλιτέχνες, κινηματογραφιστές αλλά και όποιον/α θέλει να συμμετέχει σε μια ποικιλία σχετικών δράσεων στον αστικό ιστό των Ιωαννίνων και τη γύρω περιοχή.

Η διοργάνωση, η οποία υποστηρίζεται από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων και τον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων, φιλοδοξεί να συμπεριλάβει θεματικές συνεδρίες, ανοικτές συζητήσεις, εκθέσεις, καλλιτεχνικές εγκαταστάσεις, δρώμενα και προβολές, ενώ προσβλέπει και στην ενεργό συμμετοχή φοιτητών και νέων επιστημόνων, πέρα από παγιωμένες ιεραρχίες και στεγανά.

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται στον ακόλουθο σύνδεσμο:

Η οργανωτική επιτροπή
των Αρχαιολογικών Διαλόγων 2017

Σχετική Ανακοίνωση:
Πρόσκληση συμμετοχής στους «Αρχαιολογικούς Διαλόγους» 2017 (Γιάννενα, 1-4 Ιουνίου 2017) (23-Δεκ-2016)
Προθεσμία υποβολής προτάσεων: 18 Ιανουαρίου 2017

Για τον θεσμό των Αρχαιολογικών Διαλόγων, βλ. http://www.arch.uoa.gr/…/arxaiologikoi-dialogoi-2015-proskl… και https://www.facebook.com/groups/807619712595568/

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.