Βρισκόμαστε στο Δεκέμβριο του 2016
Στο φροντιστήριο του Ριρή, ο ιδιοκτήτης προσπαθεί απεγνωσμένα να μαζέψει χρωστούμενα δίδακτρα για να πληρώσει τους μισθούς του περυσινού Δεκέμβρη των καθηγητών. Τηλεφωνεί στους οφειλέτες γονείς:
-Καλησπέρα σας κυρία Φερνογύρου, τηλεφωνώ από το φροντιστήριο «ΠΙΣΤΩΣΗ ΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΝΩΣΗΣ».
-Μη μου πείτε, ότι ο Ριρής μου ήταν ασυνεπής, γιατί η ασυνέπεια είναι κάτι που δεν αντέχω!
-Κυρία Φερνογύρου, σας τηλεφωνώ για το οικονομικό θέμα, έχετε να μας πληρώσετε εδώ και 12 μήνες! Μπορείτε σας παρακαλώ να έλθετε για να διευθετήσουμε το θέμα ;
-Βεβαίως, θα σας πληρώσω άμεσα, καθότι σήμερα μπήκε το ΕΚΑΣ της γιαγιάς του Ριρή.
-Καλησπέρα σας και από κοντά κυρία Φερνογύρου ! Θέλουμε να σας ενημερώσουμε, ότι αντιμετωπίζουμε πολλαπλά προβλήματα, καθότι έχουμε κάνει ρύθμιση στην εφορία, στο ασφαλιστικό ταμείο, στη ΔΕΗ, στην τράπεζα, στον εκμισθωτή, στο μανάβη, στην καθαρίστρια και μας είναι αδύνατο να αντεπεξέλθουμε !
-Μα κι εγώ για ρύθμιση ήλθα να σας προτείνω ! Λοιπόν αυτή τη στιγμή έχω μαζί μου τα δίδακτρα της περυσινής πρώτης εβδομάδας του Δεκέμβρη !
-Κυρία Φερνογύρου μη μας εμπαίζετε, γιατί έχουμε απαγάγει το Ριρή, τον έχουμε σε ασφαλές μέρος και δεν θα τον ελευθερώσουμε αν δεν καταβάλετε άμεσα όλο τον περυσινό Δεκέμβριο !
-Μη μου το κάνετε αυτό, γιατί αύριο φεύγει για πενταήμερη στις Μαλδίβες!
-Τέλος πάντων, τι μπορείτε να μας πληρώσετε παραπάνω;
-Ότι έχει μέσα το πορτοφόλι μου αυτή τη στιγμή, μισό λεπτό να δω ! Μα τι βλέπω – είναι άδειο α ! τώρα θυμήθηκα, είχα αγοράσει δωράκι κολόνια Armani στον Ριρή. Μπορώ όμως κύριε διευθυντά να σας δωρίσω την κολόνια για να ισοφαρίσουμε το Δεκέμβριο !
-Κυρία Φερνογύρου και τα κάλλη σας να μου χαρίζατε, το μόνο που θα καταφέρνατε θα ήταν να κάνετε πιο γλυκιά την καταστροφή μου !
-Κύριε διευθυντά, της «ΠΙΣΤΩΣΗΣ ΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΝΩΣΗΣ» αίσχος το υπονοούμενο, ελευθερώστε άμεσα το Ριρή, – άλλωστε είστε ιδιαίτερα άσχημος !

Προηγούμενο άρθροΝεοελληνική Γλώσσα Γ´ Λυκείου: Ασκήσεις στους τρόπους ανάπτυξης παραγράφων
Επόμενο άρθροΤο βιβλίο ως σύμβολο
Διευθύνω τα φροντιστήρια «Πράξις γκρουπ» στο Παλαιό Φάληρο Αττικής. Για περισσότερα από 20 χρόνια αναζητώ τρόπους που εμπνέουν στους μαθητές το όραμα.Πιστεύω, ότι δεν φτάνει να κάνεις καλό μάθημα, αλλά πρέπει να εφευρίσκεις διαρκώς νέες ιδέες για να ενθαρρύνεις στη γνώση και να προτρέπεις στην επιτυχία.Ανάμεσα στις μεθόδους που χρησιμοποιείς τότε, είναι και γνώσεις αλλότριων – φαινομενικά κλάδων. Θήτευσα και μυήθηκα στο παρελθόν στον ημιεπαγγελματικό κινηματογράφο ταινιών μικρού μήκους, καθώς και στην καλλιτεχνική φωτογραφία.Σε αμφότερα τα μέσα ευοδώθηκαν οι επιδόσεις μου σε βαθμό που μου άφησαν εμπειρία ικανοποιητική για να διευθύνω σκηνοθετικά μία παρουσίαση επαγγελματικού προσανατολισμού. Πιστεύω, ότι καλύτερα απ΄όλους μπορούν να χαράξουν το όραμα στους νέους αυτοί, που ζουν καθημερινά μαζί τους και διαθέτουν το απαραίτητο ταλέντο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.