Ενημερωτική εκδήλωση διοργανώνει το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης/Εθνική Μονάδα Συντονισμού του Erasmus+ για τον τομέα της Νεολαίας, την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016 στις 17:00 στην Αθήνα (‘’Impact Hub’’ Καραϊσκάκη 28) σχετικά με τις δυνατότητες κινητικότητας που προσφέρει το Πρόγραμμα στους νέους.

Μετά την ολοκλήρωση του ενημερωτικού μέρους θα ακολουθήσει εορταστική εκδήλωση για τα 20 χρόνια της Ευρωπαϊκής Εθελοντικής Υπηρεσίας (ΕVS). Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών το οποίο αποτελεί την Εθνική Μονάδα Συντονισμού του Erasmus+ για τους τομείς της Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, πρώην συμμετέχοντες σε προγράμματα κινητικότητας, πρώην εθελοντές EVS ενώ οι συμμετέχοντες θα λάβουν μέρος σε βιωματικό εργαστήρι σχετικά με τον εθελοντισμό. Η εκδήλωση θα κλείσει με την προβολή ντοκιμαντέρ για το EVS στην Ελλάδα.
Το Erasmus+ αποτελεί το ενοποιημένο Πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το διάστημα 2014-2020 για τους τομείς της Eκπαίδευσης, της Kατάρτισης, της Nεολαίας (Youth in Action) και του Aθλητισμού.
Το Πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα στους νέους και σε όσους εργάζονται με νέους, μέσω της συμμετοχής τους σε διάφορες δραστηριότητες να βελτιώσουν τις δεξιότητες και τις προοπτικές της απασχόλησής τους και παράλληλα να ενισχύσουν, μέσω της συμμετοχής τους στο Πρόγραμμα, την ιδιότητα του ευρωπαίου πολίτη. Επιπλέον, οργανισμοί νεολαίας και εργαζόμενοι στον τομέα της νεολαίας μπορούν να αναπτύξουν νέες, καινοτόμες προσεγγίσεις στον τομέα ενασχόλησής τους, να
συνεργαστούν με οργανισμούς που εδρεύουν στο εξωτερικό και να μοιραστούν καλές πρακτικές. Το Erasmus+ επίσης, υποστηρίζει την αναγνώριση της μη τυπικής μάθησης και ενθαρρύνει τον Διαρθρωμένο διάλογο σε θέματα πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον τομέα της Νεολαίας.
Μια από τις δραστηριότητες του Erasmus+ για τον τομέα της Νεολαίας είναι η Ευρωπαϊκή Εθελοντική Υπηρεσία (EVS) η οποία γιορτάζει φέτος τα 20 χρόνια υλοποίησής της. Η Ευρωπαϊκή Εθελοντική Υπηρεσία δίνει τη δυνατότητα σε νέους ηλικίας 17-30 ετών να παρέχουν, μέσω της προσωπικής τους δέσμευσης , υπηρεσία πλήρους απασχόλησης σε εθελοντική βάση, διάρκειας 2 έως και 12 μηνών σε κάποια άλλη χώρα εντός ή εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το έγγραφο σε μορφή pdf

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.