Το πρόγραμμα «Διγλωσσία και διδασκαλία της νέας ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας» έχει διάρκεια 7 μήνες και καλύπτει ένα ευρύ φάσμα αντικειμένων αιχμής, προσφέροντας θεωρητικές γνώσεις και εστιασμένες πρακτικές δεξιότητες στους επιμορφούμενους. Η επιτυχή ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού προγράμματος οδηγεί στη λήψη Πιστοποιητικού Εξειδικευμένης Επιμόρφωσης από το Κ.Δ.Β.Μ. του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας

Το παρόν εκπαιδευτικό πρόγραμμα απευθύνεται σε, πτυχιούχους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (ΑΕΙ & ΤΕΙ) της ημεδαπής και αλλοδαπής καθώς και σε αποφοίτους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Διγλωσσία και διδασκαλία της νέας ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας»αποσκοπεί στην παροχή εξειδικευμένης γνώσης σε θέματα Εφαρμοσμένης Γλωσσολογίας, διγλωσσίας και διδασκαλίας τη νέας ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας σε αλλόγλωσσους πληθυσμούς. Το Πρόγραμμα περιλαμβάνει αφενός παρουσίαση των βασικών εννοιών (π.χ. τι είναι μητρική, ξένη και δεύτερη γλώσσα, αποσαφήνιση των όρων «εκμάθηση» και «κατάκτηση», δίγλωσση εκπαίδευση, χαρακτηριστικά του λόγου των δίγλωσσων ομιλητών, τα χαρακτηριστικά των μεθόδων που έχουν προταθεί διαχρονικά για τη διδακτική προσέγγιση ενός δεύτερου κώδικα επικοινωνίας, ανάλυση των δυσχερειών που θα προκύψουν κατά τη διδασκαλία της Νέας Ελληνικής ως ξένης/δεύτερης γλώσσας) και αφετέρου παραδείγματα και ενδεικτικές προτάσεις εφαρμογής του θεωρητικού πλαισίου στη σχολική πράξη.

Διδακτική Ενότητα 1.     Εφαρμοσμένη Γλωσσολογία (υποχρεωτική ενότητα)

Διδακτική Ενότητα 2.     Διγλωσσία

Διδακτική Ενότητα 3.     Διδασκαλία της νέας ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε είτε την ιστοσελίδα μας ή να μας ακολουθείτε μέσω social media

www.kdvm.uth.gr

  Κέντρο Διά Βίου Μάθησης Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας

Με εκτίμηση,

Γραμματεία Κ.Δ.Β.Μ.

Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας 

Κέντρο Διά Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ)

Τηλ.:24210 06366-68

Fax: 24210 06487

Ε-mail: [email protected]

Website: www.kdvm.uth.gr

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.