Ανιδιοτελής, αληθινή και άνευ όρων αγάπη. Αυτό το συναίσθημα κατακλύζει όσους έχουν επιλέξει να συντροφεύονται, να διδάσκονται και να γίνονται καλύτεροι άνθρωποι μέσα από δύο μάτια, σκυλίσια μάτια. Είναι αυτά τα μάτια που άλλοτε σε σκλαβώνουν κι άλλοτε σε λυγίζουν. Είναι αυτά τα μάτια που γελοιοποιούν στο έπακρον την ανθρώπινη παντοκρατορία, καθώς η παιχνιδιάρικη περιφρόνησή τους κάποιες στιγμές, σε κάνουν να αντιλαμβάνεσαι τη ματαιοδοξία της προσωρινής σου ύπαρξης. Είναι αυτά τα μάτια τελικά, μέσα από τα οποία θέλεις κι εσύ να βλέπεις κι όχι απλά να κοιτάζεις.

Όποιος έχει την πραγματική ευλογία να συναναστρέφεται με σκύλο καθημερινά και επί της ουσίας κι όχι σαν παιχνίδι-αρκούδι πολλών χρήσεων, αναμφίβολα διδάσκεται από εκείνον ανώτερα μαθήματα από την περιβόητη πανεπιστημιακή εκπαίδευση, χωρίς εκείνος να εκστομίσει ούτε μία κουβέντα. Μαθαίνεις να αγαπάς, είτε αγαπιέσαι, είτε όχι. Να χαίρεσαι με αυτά που δεν κοστίζουν, αλλά με αυτά που αξίζουν. Να είσαι απαλλαγμένος από πονηριά, στρατηγικές και στημένες τακτικές, καθώς η ζωή είναι απλή για να καθίσταται πολύπλοκη. Να νιώθεις πληρότητα με το χάδι, την αγκαλιά και το ενδιαφέρον. Να υπομένεις τον πόνο, την αδικία και τα ανθρώπινα λάθη. Να μη δαγκώνεις το χέρι που σε ταΐζει και να εκτιμάς και το νεράκι που εκείνο σου προσφέρει.

Πέρα από τα προαναφερθέντα όμως, ένας σκύλος είναι ο ικανότερος όλων να διδάξει μεταδοτικά την παιδεία, τον πολιτισμό και το μεγαλείο ήθους και ψυχής, αρκεί να αποκτήσει την κατάλληλη εκπαίδευση. Από εκείνον μπορείς να μάθεις να κατακτάς τους στόχους σου και να αγωνίζεσαι γι’ αυτούς, όσο αστείο κι αν φαίνεται σε κάποιους. Ένας σκύλος που εκπαιδεύεται σωστά, λαμβάνει τη γνώση της πειθαρχίας, της υπακοής και της αρμονικής συναναστροφής του με τον άνθρωπο, μετατρέποντας την σε ευχαρίστηση, που εκφράζεται με αυτό το παιχνιδιάρικο κούνημα της ουράς του. Σε μια Ελλάδα που πάσχει από κατάθλιψη, αδράνεια και αποβλάκωση λοιπόν, τι καλύτερο απ’ το να αναγεννηθούμε μέσα από αυτά τα υπέροχα πλάσματα και την ορθή εκπαίδευσή τους, που γίνεται διασκέδαση και για εκείνα, αλλά και για εμάς…

Οι αγώνες Agility που αποκτούν ολοένα και περισσότερους ένθερμους υποστηρικτές και στη χώρα μας πλέον, αποτελούν αναμφισβήτητα την απόδειξη όλων των παραπάνω. Μέσα από αυτούς τους αγώνες, οι σκύλοι ενσωματώνονται πλήρως στην κοινωνία. Πρόκειται για μία εκπαιδευτική και αθλητική δραστηριότητα, κατά την οποία τα σκυλιά, με την καθοδήγηση των χειριστών τους, περνούν διάφορα εμπόδια, αξιολογούνται, ενισχύουν τις γνώσεις και την ευκινησία τους και φυσικά λαμβάνουν μετάλλια και εξελίσσονται σε κατηγορίες.

Από τους ομίλους εκπαίδευσης σκύλων στη χώρα μας, που συμμετέχουν στους αγώνες Agility και παρέχουν τον ανεκτίμητο συνδυασμό της εκπαίδευσης και της ψυχικής ευφορίας των σκύλων και των κατόχων τους, ξεχωρίζουν οι εξής:

 

AΘΗΝΑ

Email: [email protected]

Τηλ. Ομίλου: 6934 872.770

     

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΚΟΜΟΤΗΝΗ

  • «Agility Dog Sport Komotini», που φιλοξενείται στο Doggy Park Sports Center, (Εθνάρχου Μακαρίου 16Γ).
    FB group: Agility Dog Sport Komotini
    Τηλ. Ομίλου: 6984 798.253

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Χαίρομαι που σας άρεσε και ευχαριστώ. Πολλοί όμιλοι υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα, απλά ανέφερα ενδεικτικά κάποιους. Είμαι βέβαιη ότι ο όμιλός σας ξεχωρίζει εξίσου για την αγάπη προς τα σκυλιά και την ορθή εκπαίδευση αυτών και μακάρι να χωρούσαν όλοι οι όμιλοι στον περιορισμό των λέξεων που έχω. Φαίνεται όμως, έστω και στα σχόλια ο όμιλός σας, και πιστεύω ότι είναι το ίδιο για όποιον ενδιαφέρεται να αναζητήσει το καλύτερο.

  2. Πολύ ωραίο άρθρο πραγματικά!! Θα ήθελα όμως να σας ενημερώσω πως στην Αθήνα υπάρχει και άλλος ένας όμιλος ονόματι GL agility team Λ.Μαραθωνος 132 Παλλήνη.
    Fb group : GL agility team
    Εκπαιδευτής : Χρήστος Πρινιωτακης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.