Γράφει η  

Από τους αγώνες στις… γραβάτες φαίνεται να μεταπηδά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Μπαξεβανάκης.

«Δεν είναι μαθητική κινητοποίηση, όταν μια μικρή ομάδα μαθητών –τριών, πέντε, δέκα– πραγματοποιεί κλείσιμο του σχολείου, εν αγνοία της συντριπτικής πλειοψηφίας των υπόλοιπων μαθητών και μάλιστα χωρίς να έχει τηρηθεί οποιοδήποτε είδος δημοκρατικής και συλλογικής διαδικασίας».

Μ’ αυτόν τον τρόπο χαρακτήρισε ο υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων τις καταλήψεις με αφορμή την κατάληψη σε σχολείο της Λαμίας.

Ο πρώην πρόεδρος και μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ηλείας φαίνεται να αγνοεί τις παλιές συνδιακαλιστικές του δράσεις αλλάζοντας, όπως φαίνεται, «μεριά».

«Επειδή η ελληνική κοινωνία, όλοι μας, και εσείς γνωρίζετε το πώς πραγματοποιούνται οι καταλήψεις σχολικών μονάδων στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων –όχι σε όλες, για να είμαστε ειλικρινείς– οφείλουμε όλοι να μη χαϊδεύουμε αυτιά. Δεν είναι μαθητική κινητοποίηση, όταν μια μικρή ομάδα μαθητών –τριών, πέντε, δέκα– πραγματοποιεί κλείσιμο του σχολείου, εν αγνοία της συντριπτικής πλειοψηφίας των υπόλοιπων μαθητών και μάλιστα χωρίς να έχει τηρηθεί οποιοδήποτε είδος δημοκρατικής και συλλογικής διαδικασίας» ήταν η ακριβής τοποθέτηση.

enetpress.gr

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.