Βρισκόμαστε στο 1983
Είναι τέλος καλοκαιριού, γυρνοβολάμε με τον κολλητό μου φίλο Λευτέρη, ξέμπαρκοι από οιστρογόνο ατμόσφαιρα και εισπνοή φερορμονών, ενώ η σκουπιδίλα της Εμμανουήλ Μπενάκη και της Στουρνάρη, μας κόβει την ανάσα.
Παρόλα αυτά δεν μετανιώνουμε για το μετερίζι αμφισβήτησης που καλά κρατεί γύρω από την πλατεία Εξαρχείων. Ο πιο συνηθισμένος εμπαιγμός δεν είναι ούτε για τους ανερχόμενους πρασινοφρουρούς, ούτε για τους γραφικούς Κνίτες που «κοιτούν το δάκτυλο αυτού που δείχνει το φεγγάρι».
Ο πιο συνηθισμένος εμπαιγμός είναι για τους «ρουλαλάδες» παλαιόθεν μνημευόμενους ως «τσινάρια» ή «γκεράπια» γνήσιους ομόφυλους των Bρεττανικών «mods».
Η μεγαλύτερη φρίκη ήταν τα μουσικά ακούσματα των ρουλαλάδων, που προσδιόριζαν και την μικροαστική τους καπιταλιστική νοοτροπία. Όπως ήταν φυσικό, είχαν λιώσει τις κασσέτες με Bee Gees, Barry Manilow, Michael Jackson και άλλους . Τι να περιμένει κανείς από γόνους πατεράδων που γαλουχήθηκαν με Frank Sinatra !
Και ενώ κάναμε αυτές τις βαθυστόχαστες σκέψεις, συναντάμε ένα ρουλαλά παλιό συμμαθητή μας που μας προσκαλεί σε πάρτυ στη Βούλα ! Το έκανε λέει η παλιά μας συμμαθήτρια η Βίκυ – και ήθελε να πάμε !
Η μαμά με πείθει να πάω, γιατί λέει είναι από καλό τζάκι ! Με πείθει ακόμη να βάλω ένα άσπρο παντελόνι που μου πήρε στα γενέθλια !
Το πάρτι γινόταν σε κλεισμένο μαγαζί της παραλίας με πισίνα ! Μπαίνω όλος χλευασμό για την ψευτομπουρζουαζία και μόνο που ακούω από τα μεγάφωνα το « fly robin fly» μούρχεται να ξεράσω. Είναι δειλινό και ελαφρύ ζεστό αεράκι έρχεται από τη θάλασσα. Χαζεύω τα ποτά στο μπαρ και τότε βλέπω από το βάθος να εμφανίζεται η Βίκυ !
Από τότε που είχα να τη δω, είχε μεταμορφωθεί σε θεά ! Αδύνατη αέρινη οπτασία, με άσπρο παντελόνι με τσάκιση, βοστρυχωτό ξανθό μαλλί, θα μπορούσε να κάνει casting για την «τόλμη και γοητεία» !
Άρχισα να δαγκώνω χοντρά τη λαμαρίνα, και ευθύς ρίχτηκα στην κουβέντα με υπονοούμενα και λάγνο ύφος ! Της είπα πόσο μαρέσουν οι Bee Gees, ο Barry Manilow, Michael Jackson και της είπα ακόμη, πως λατρεύω τον πατέρα μου, γιατί γαλουχήθηκε με τον Frank Sinatra !
A! Έτσι μου λέει, να σου βάλω τότε Sinatra και παραγγέλνει το «fly me to the moon»  και κοιταζόμασταν ώρες, και ο ήλιος είχε χρυσώσει το τοπίο και τα υπέροχα άσπρα παντελόνια μας θρόιζαν απαλά στο γλυκό αεράκι και η ιπτάμενη ιδεολογία μου πετούσε μακριά καθώς απογειωνόμουν με το let me see what spring is like on Jupiter and Mars !
https://www.youtube.com/watch?v=EX1gM7bXfVU

Προηγούμενο άρθροΜυρτώ… ούτε σε ξεχάσαμε… ούτε και θέλουμε!
Επόμενο άρθροΠανεπιστήμιο Πατρών: Μεταπτυχιακές Σπουδές και Υποτροφίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό
Διευθύνω τα φροντιστήρια «Πράξις γκρουπ» στο Παλαιό Φάληρο Αττικής. Για περισσότερα από 20 χρόνια αναζητώ τρόπους που εμπνέουν στους μαθητές το όραμα.Πιστεύω, ότι δεν φτάνει να κάνεις καλό μάθημα, αλλά πρέπει να εφευρίσκεις διαρκώς νέες ιδέες για να ενθαρρύνεις στη γνώση και να προτρέπεις στην επιτυχία.Ανάμεσα στις μεθόδους που χρησιμοποιείς τότε, είναι και γνώσεις αλλότριων – φαινομενικά κλάδων. Θήτευσα και μυήθηκα στο παρελθόν στον ημιεπαγγελματικό κινηματογράφο ταινιών μικρού μήκους, καθώς και στην καλλιτεχνική φωτογραφία.Σε αμφότερα τα μέσα ευοδώθηκαν οι επιδόσεις μου σε βαθμό που μου άφησαν εμπειρία ικανοποιητική για να διευθύνω σκηνοθετικά μία παρουσίαση επαγγελματικού προσανατολισμού. Πιστεύω, ότι καλύτερα απ΄όλους μπορούν να χαράξουν το όραμα στους νέους αυτοί, που ζουν καθημερινά μαζί τους και διαθέτουν το απαραίτητο ταλέντο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.