Πτυχιούχοι πολλοί… μορφωμένοι και άξιοι λίγοι!       

0
1037

Πτυχιούχοι πολλοί… μορφωμένοι και άξιοι λίγοι!       

Ζώντας σε μία Ελλάδα οικονομικά πτωχευμένη, που όμως δε στερείται της τεχνολογίας των οικονομικά αναπτυγμένων χωρών, η λύση θα αναμέναμε ότι θα έρθει από τα «νέα μυαλά», τα υποτιθέμενα «μορφωμένα μυαλά». Αυτή η λύση δεν έρχεται και όλο μας φταίνε αυτοί οι άλλοι… οι αλήτες κυβερνώντες, λες και εκλέχθηκαν ή εκλέγονται από μόνοι τους. Τότε, υπάρχει κι η άλλη καραμέλα, ως επιχείρημα επίρριψης ευθυνών ΜΟΝΙΜΩΣ σ’ αυτούς τους άλλους, ότι ΕΜΕΙΣ δεν είχαμε καν γεννηθεί τότε που έγιναν τα μεγάλα λάθη των δανειοδοτήσεων από τους εκάστοτε κυβερνώντες. Η αλήθεια είναι πως όντως οι περισσότεροι εξ’ ημών δεν είχαμε καν γεννηθεί τότε, αλλά και τώρα δε βλέπω σε πλεόνασμα Νεοέλληνες που η αξία των πτυχίων τους να είναι ανάλογη της αξίας των πράξεων τους.

Σ’ αυτή την Ελλάδα που πεινάει λοιπόν και όλοι οι Νεοέλληνες έχουμε πλέον πτυχία, είτε κομμωτικής, είτε πυρηνικής φυσικής, τα τόσα πτυχία μας ανάξια κρίνονται στην πλειονότητά τους, εκ του αποτελέσματός τους στο σύνολο. Φέρει η ανεργία την ευθύνη της τόσης αχρηστίας ή μήπως η απαιδευσιά πολλών απ’ τους πτυχιούχους; Το ΔΝΤ είναι εκείνο που εξέλιξε το επαρχιώτικο «για τα μάτια του κόσμου» στο τραγελαφικό «για τα μάτια των social media», που κάθε κατακαημένος υποδύεται από τον πανέμορφο και τον πανευτυχή μέχρι τον πάμπλουτο και τον υπέροχο; Μήπως τελικά ευθύνονται οι 300 της Βουλής, που οι μπλαζέ πτυχιούχοι μας καταδέχονται το τσάμπα και τα χαρτζιλικάκια της μαμάς κι όχι να πλύνουν ακόμα και πιάτα για να απογαλακτιστούν και να είναι αξιοπρεπείς αυτόνομοι άνθρωποι;

Τα καλύτερα που τόσο επιθυμούμε άπαντες, αλλά δε φέρουμε άπαντες καθημερινά με τις πράξεις μας, τα δικά μου μάτια τα βλέπουν πολύ μακριά για το σύνολο του ελληνικού λαού, σε τέτοια απόσταση μάλιστα που πιστεύω ότι στο μακρινό μέλλον που θα έρθουν δε θα ζω για να τα χαρώ για όλους και με όλους. Αυτή η οπτική μου πηγάζει απ’ το γεγονός ότι στην παγκόσμια ιστορία διαχρονικά, την αλλαγή φέρουν οι φωτεινοί και φωτισμένοι άνθρωποι κι όχι οι βολεμένοι εαυτούληδες σε καρέκλες και καναπέδες. Η πανεπιστημιακή γνώση σίγουρα αποτελεί πηγή φωτός, μόνο που η παπαγαλία γνώση που διαθέτουν οι περισσότεροι Νεοέλληνες, είναι μόνο για να αριστεύσουν σε κάνα τεστ «γράφω και μαθαίνω» του Δημοτικού κι όχι στις δοκιμασίες της ζωής.

Τα χαρακτηριστικά που απέκτησαν με κόπο οι μεγάλοι άνθρωποι παγκοσμίως που τελικά έφεραν και την αλλαγή με τα καλύτερα για το σύνολο της κοινωνίας στην οποία ζούσαν και κυρίως δρούσαν, σε λίγους ξεχωριστούς ανθρώπους εντοπίζονται στην κοινωνία της Ελλάδας. Η πλούσια ψυχή, οι ακέραιες αξίες, το καθαρό ήθος, η αέναη δράση, η σωστή διαχείριση κι η ευεργετική προσφορά στους συνανθρώπους δε διδάσκονται σε κανένα πανεπιστήμιο και σε καμία σχολή. Αυτά τα πολυδιαφημιζόμενα πτυχία λοιπόν, που υποτίθεται ότι χαρακτηρίζουν και την ποιότητα και ιδιότητα ενός ανθρώπου, όχι μόνο δεν αποδεικνύουν το παραμικρό, αλλά κάνουν και πολλούς απ’ την κοινωνία να αναρωτιούνται πόσα πλήρωσαν γι αυτά τα πτυχία κάποιοι ανάξιοι και τελείως απαίδευτοι κάτοχοί τους. Η μόρφωση και η αξία κάθε ανθρώπου αποδεικνύονται απ’ το χαρακτήρα, τη δράση και τη συμπεριφορά του, οπότε οι έχοντες πτυχία που θεωρούν ότι αξίζουν ως άνθρωποι, ας τα ξεκορνιζάρουν για να τα εξαργυρώσουν στη ζωή και μόνο! Δεν υπάρχει ως εμπόδιο ζωής και δράσης… καμία οικονομική κρίση… ποτέ και πουθενά… για τον άνθρωπο που αληθινά αξίζει!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.