Η Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών για την απεργία της 24ης Νοεμβρίου 2016

Η Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών για την απεργία της 24ης Νοεμβρίου 2016

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες

      Όλοι οι εργαζόμενοι και οι εκπαιδευτικοί βιώνουμε εδώ και εφτά χρόνια με τα τρία διαδοχικά μνημόνια τη λεηλασία του εισοδήματός μας, τη διαρκή μείωση των δαπανών για την Παιδεία, την Υγεία, την Ασφάλιση. Η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ., ενώ εκλέχτηκε με σημαία το περίφημο σύνθημα «με ένα νόμο, με ένα άρθρο, κατάργηση των μνημονίων», προχώρησε στην ψήφιση ενός ακόμα πιο επώδυνου μνημονίου. 

      Το αδιέξοδο της χώρας μας συνεχίζεται. Η ύφεση έχει ισοπεδώσει την οικονομία. Η κοινωνία μας βιώνει μια κατάσταση συνεχούς οικονομικού πολέμου, χωρίς τελειωμό, χωρίς καμιά προοπτική για την Ελλάδα. Όλο και περισσότερα κοινωνικά στρώματα οδηγούνται στην απόλυτη φτώχεια και στην πλήρη ανέχεια.

      Ετοιμάζονται νέα μέτρα κατά των εργαζόμενων. Το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας συνεχίζεται με όλο και πιο έντονο ρυθμό. Οι ιδιωτικοποιήσεις αποτελούν το μοναδικό εργαλείο για την αντιμετώπιση της κρίσης! Στην εκπαίδευση ετοιμάζονται τα νέα μέτρα συρρίκνωσης των σχολείων – και ιδιαίτερα των λυκείων – και του περιεχομένου της εκπαίδευσης. Η «εργαλειοθήκη του Ο.Ο.Σ.Α.», για πλήρη ανατροπή του «χάρτη της εκπαίδευσης» και των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών, είναι ήδη ψηφισμένη από την αριστερή κυβέρνηση.

      Όλο αυτό το διάστημα της ομηρίας της χώρας μας, των εργαζομένων και των ανέργων βιώνουμε τις ίδιες αποτυχημένες συνταγές, που βαθαίνουν την κρίση και κάνουν το μέλλον μας ακόμα πιο ζοφερό.

     Ο «κόφτης» μισθών και συντάξεων, η νέα φοβερή επινόηση της κυβέρνησης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για να μην φαίνονται με κυβερνητικές αποφάσεις οι συνεχείς περικοπές στο εισόδημά μας, είναι σε διαρκή εφαρμογή! Αυτοματοποιήθηκε η διαδικασία συνεχούς λεηλασίας των μισθών ανάλογα με τις αποκλίσεις των οικονομικών στόχων του μνημονίου!

     Σήμερα δεν μπορεί να τεθεί το παραδοσιακό αμφισβητησιακό ερώτημα της μορφής: «Θα έχει αποτελέσματα η απεργία;». Σήμερα διακυβεύεται ο πυρήνας της δημόσιας εκπαίδευσης και του εκπαιδευτικού επαγγέλματος, όπως τον είχαμε κατακτήσει μέσα από τους πολύχρονους αγώνες του κινήματός μας και της ελληνικής κοινωνίας.

     Έχει νόημα και αξία ο αγώνας μας, ο αγώνας όλων των εργαζόμενων στο Δημόσιο Τομέα, για να αποκρουστούν παλιά και νέα αντεργατικά και αντιεκπαιδευτικά μέτρα. Μόνο η συλλογική δράση μπορεί να αποτρέψει την εκτεταμένη φτώχεια και το ξεπούλημα του δημόσιας περιουσίας.

     Αγωνιζόμαστε για ένα ελπιδοφόρο μέλλον των εργαζόμενων και των εκπαιδευτικών ενάντια στη νεοφιλελεύθερη οικονομική πολιτική, για την κατάργηση των μνημονίων, για την ανατροπή της και πέραν των μνημονίων λιτότητας, για την ανάπτυξη της χώρας μας.

     Αγωνιζόμαστε για ένα σχολείο που θα στοχεύει στην ουσιαστική και στέρεα εκπαίδευση των νέων, που θα αναπτύσσει συνεχώς το μορφωτικό και πολιτισμικό περιεχόμενό του και θα προάγει τις επιταγές των κοινωνιών της γνώσης και της μάθησης και θα καλλιεργεί συστηματικά τις αξίες της ειρήνης, της δημοκρατίας, της αλληλεγγύης.

     Αγωνιζόμαστε μαζί με την ΑΔΕΔΥ για:

· «Γενναία αύξηση των δαπανών σε Παιδεία, Υγεία, Κοινωνική Ασφάλιση και για Δημόσιες επενδύσεις.

· Κατάργηση όλων των νόμων που μείωσαν μισθούς – συντάξεις – κοινωνικά επιδόματα. Αύξηση των μισθών για να ζούμε με αξιοπρέπεια. Όχι στη σύνδεση μισθού με την αξιολόγηση και στις ατομικές συμβάσεις εργασίας. Όχι στην αύξηση των ωρών εργασίας».

«Πρέπει να κουβαλήσουμε πολύ νερό, 

γιατί το μέλλον έχει πολλή ξηρασία»

Η Γραμματεία της Προοδευτικής Ενότητας Καθηγητών (ΠΕΚ)

anthologio.wordpress.com

Νίκος Τσούλιας
Κατάγεται από την Αυγή Αμαλιάδας και είναι εκπαιδευτικός.
Έχει εκλεγεί πρόεδρος της ΟΛΜΕ τέσσερις φορές (1996 – 2003) και έχει εκπονήσει διδακτορική διατριβή στην Ειδική Αγωγή.
Έχει εκδώσει δύο βιβλία εκπαιδευτικού περιεχομένου τα: “Σε πρώτο πρόσωπο” και «Παιδείας εγκώμιον». Έχει δημοσιεύσει δεκάδες άρθρα σε επιστημονικά και εκπαιδευτικά περιοδικά.
Έχει συνεργαστεί επαγγελματικά με τις εφημερίδες «ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΗ» (1980 – 1986) και «ΕΞΟΡΜΗΣΗ» (1988 – 1996). Τα τελευταία χρόνια αρθρογραφεί στην εφημερίδα “ΤΟ ΑΡΘΡΟ” και στις εφημερίδες της ΗΛΕΙΑΣ: «ΠΡΩΙΝΗ», “ΑΥΓΗ” και “ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ”.

Κατάγεται από την Αυγή Αμαλιάδας και είναι εκπαιδευτικός. Έχει εκλεγεί πρόεδρος της ΟΛΜΕ τέσσερις φορές (1996 – 2003) και έχει εκπονήσει διδακτορική διατριβή στην Ειδική Αγωγή. Έχει εκδώσει δύο βιβλία εκπαιδευτικού περιεχομένου τα: “Σε πρώτο πρόσωπο” και «Παιδείας εγκώμιον». Έχει δημοσιεύσει δεκάδες άρθρα σε επιστημονικά και εκπαιδευτικά περιοδικά. Έχει συνεργαστεί επαγγελματικά με τις εφημερίδες «ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΗ» (1980 – 1986) και «ΕΞΟΡΜΗΣΗ» (1988 – 1996). Τα τελευταία χρόνια αρθρογραφεί στην εφημερίδα “ΤΟ ΑΡΘΡΟ” και στις εφημερίδες της ΗΛΕΙΑΣ: «ΠΡΩΙΝΗ», “ΑΥΓΗ” και “ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ”.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.