Το Σάββατο 12 Νοεμβρίου, στο Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος θα πραγματοποιηθεί έκθεση αρχετύπων και παλαιτύπων από την Ιστορική Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη, η οποία θα περιλαμβάνει επιλεγμένες σπάνιες εκδόσεις έργων του Αριστοτέλη, τυπωμένες από το 1497 μέχρι και το 1752. Στα εκθέματα συγκαταλέγεται ένας τόμος από τη σπάνια πρώτη έκδοση του Αριστοτελικού corpus από τον περίφημο λόγιο και τυπογράφο Άλδο Μανούτιο, καθώς και εκδόσεις των πιο γνωστών αριστοτελικών έργων από μεγάλα ευρωπαϊκά τυπογραφεία του 16ου αιώνα.

Η έκθεση αυτή γίνεται στο πλαίσιο των εορτασμών για το «Έτος Αριστοτέλη» στην πόλη του Πειραιά και συγκεκριμένα αποτελεί παράλληλη εκδήλωση του 2ου Διεπιστημονικού Συνεδρίου «Ηθικές αξίες, κοινωνία και επιστημονική έρευνα» (12-14 Νοεμβρίου 2016). Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Οι εργασίες του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν στου χώρους του Ναυτικού Μουσείου Ελλάδος και του Πιεραϊκού Συνδέσμου και το Πανεπιστήμιο Πειραιώς.

Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος:  Ακτή Θεμιστοκλέους 12, Πειραιάς

Διάρκεια έκθεσης: 10:00-14:30

Προηγούμενο άρθροΠοιος είναι αυτός ο κόσμος;
Επόμενο άρθροΣυντακτικό: Επιρρηματικοί προσδιορισμοί (Ασκήσεις)
Ο Μανόλης I. Μαυρακάκης γεννήθηκε στην Αθήνα και κατοικεί μόνιμα στο Ηράκλειο Κρήτης. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Ελληνική γλώσσα και λογοτεχνία από το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Από το 2000 εργάζεται ως καθηγητής φιλόλογος σε σχολεία και φροντιστήρια της Μέσης Εκπαίδευσης. Από το 2018 συνεργάζεται με τις εκδόσεις Πατάκη εκδίδοντας σημαντικό αριθμό βιβλίων για το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας. Είναι δημιουργός και διαχειριστής της εκπαιδευτικής σελίδας filologikos-istotopos.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.