Συνέδριο: Xenophon's Anabasis and its Legacy

Σύμφωνα με την ΥΑ Φ1/192329/Β3, άρθρο 3 (ΦΕΚ 3185/16-12-2013, τ. Β ́) η κατάταξη πτυχιούχων άλλων Τμημάτων AEI και ΤΕΙ στο Τμήμα Φιλολογίας θα γίνεται ύστερα από ειδικές κατατακτήριες εξετάσεις στο Α ́ ή Γ ́ ή Ε ́ εξάμηνο σπουδών του Τμήματος, εφόσον προηγηθεί επιτυχής εξέταση σε τρία μαθήματα (βαθμολογία τουλάχιστον 10 στην κλίμακα 0 έως 20 σε κάθε ένα από τα τρία μαθήματα).

Οι αιτήσεις συμμετοχής στις κατατακτήριες εξετάσεις κατατίθενται μαζί με φωτοτυπία του πτυχίου στη Γραμματεία του Τμήματος από 1 έως 15 Νοεμβρίου.

Οι ημερομηνίες διεξαγωγής των κατατακτηρίων εξετάσεων για την εισαγωγή των πτυχιούχων άλλων Τμημάτων ΑΕΙ και ΤΕΙ στο Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, για το ακαδ. έτος 2016-2017 φαίνονται στον παρακάτω πίνακα:

Ημερομηνία

Δευτέρα 5/12/2016

Μάθημα

Λατινική Φιλολογία

Ώρα

11:30 – 14:30

Αίθουσα

Αίθουσα Συνεδριάσεων

Τρίτη 6/12/2016

Νεοελληνική Φιλολογία

11:30 – 14:30

Αίθουσα Συνεδριάσεων

Τετάρτη 7/12/2016

Αρχαία Ελληνική Φιλολογία

11:30 – 14:30

Αίθουσα Συνεδριάσεων

Σε κάθε περίπτωση οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να συμβουλεύονται την ιστοσελίδα του Τμήματος (θεματική ενότητα: Κατατακτήριες εξετάσεις) για τυχόν αλλαγές/τροποποιήσεις ή να απευθύνονται στη Γραμματεία (e-mail: [email protected] , [email protected], τηλ. 28310-77301, 77303).

Οδηγίες προς τους υποψηφίους

  1. Για την εξακρίβωση της ταυτότητας κάθε υποψηφίου προσκομίζεται από αυτόν δελτίο αστυνομικής ταυτότητας ή άλλο επίσημο δημόσιο έγγραφο πιστοποίησης της ταυτότητάς του.
  2. Κατά την πρώτη ημέρα των εξετάσεων οι υποψήφιοι υποχρεούνται να βρίσκονται στο χώρο των εξετάσεων μία (1) ώρα νωρίτερα. Τις υπόλοιπες ημέρες, υποχρεούνται να προσέρχονται μισή ώρα (30 λεπτά) νωρίτερα.
    1. Χρωματιστά μελάνια, εκτός του μπλε και του μαύρου, και οποιοδήποτε άλλο στοιχείο αναγνώρισης στο γραπτό δοκίμιο αποκλείουν το γραπτό από τη βαθμολόγηση.
    2. Κάθε υποψήφιος που εγκαταλείπει την αίθουσα παραδίδει το γραπτό του και δεν έχει δικαίωμα να επανέλθει για τη συνέχιση της εξέτασης. Κατ’ εξαίρεση, μόνο για λόγους υγείας επιτρέπεται ολιγόλεπτη εγκατάλειψη της αίθουσας και μόνο με τη συνοδεία επιτηρητή.
    3. Στο γραπτό δοκίμιο, οι ενδείξεις με τα ατομικά στοιχεία του υποψηφίου ελέγχονται από τους επιτηρητές και καλύπτονται από τον ίδιο τον υποψήφιο με την ευθύνη των επιτηρητών κατά τρόπο απόλυτο και αδιαφανή, την ώρα που παραδίδεται κάθε γραπτό δοκίμιο.

 

Προηγούμενο άρθροΕλλάδα και ΝΑΤΟ
Επόμενο άρθροΗ Αθήν αποκαλύπτει το οθωμανικό και οθωνικό παρελθόν
Ο Μανόλης I. Μαυρακάκης γεννήθηκε στην Αθήνα και κατοικεί μόνιμα στο Ηράκλειο Κρήτης. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Ελληνική γλώσσα και λογοτεχνία από το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Από το 2000 εργάζεται ως καθηγητής φιλόλογος σε σχολεία και φροντιστήρια της Μέσης Εκπαίδευσης. Από το 2018 συνεργάζεται με τις εκδόσεις Πατάκη εκδίδοντας σημαντικό αριθμό βιβλίων για το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας. Είναι δημιουργός και διαχειριστής της εκπαιδευτικής σελίδας filologikos-istotopos.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.