Χιλιάδες φιλίες, αγάπες, έρωτες, συμπάθειες και αντιπάθειες γεννιούνται και πεθαίνουν καθημερινά με το πάτημα ενός και μόνο κουμπιού. Αμέτρητες καλές, χιουμοριστικές και πανέμορφες διαδικτυακές ψυχούλες αναδύονται κάθε λεπτό στην τόση ανικανότητά τους να δράσουν και να νιώσουν στην αληθινή ζωή. Δυσεύρετη και αντιπαθής η αλήθεια για τους φιλτραρισμένους, πανέμορφους και καλόκαρδους χρήστες που έχουν τόσο σοβαρό πρόβλημα με τον ίδιο τους τον εαυτό, που η επιστήμη θα σήκωνε τα χέρια ψηλά, αν αναλάμβανε να τους θεραπεύσει δωρεάν και με δική της πρωτοβουλία.

Κάπως έτσι και χειρότερα, μπορεί να περιγραφεί, αυτός ο μοντέρνος «ανδρισμός» κάθε εικονικού «μάγκα», που ανασταίνει μέχρι και την αόρατη και ανούσια ύπαρξή του με βαβούρα, παραμύθια και σέξτινγκ. Απ’ την άλλη, τα αισθησιακά κορίτσια των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, που επιδίδονται με πάθος στο εποικοδομητικό έργο τους, με τις δωρεάν εικονικές πωλήσεις σάρκας, λες και βρίσκονται σε βιτρίνα κρεοπωλείου. Η αμοιβή τους; Τα ειλικρινέστατα (πάνω απ’ όλα) «like», «ουάου» και «τέλειο» από κάθε γενναιόδωρο, μπρουτάλ άντρα και κάθε ακομπλεξάριστη καλή κουκλίτσα, που στο «τσάμπα» καταδέχονται να λένε ΝΑΙ. Απ’ την άλλη, το «κάτι» είναι σίγουρα καλύτερο από το «τίποτα», μόνο που αυτό το συγκεκριμένο «κάτι» είναι εικονικά πλασματικό… άρα αληθοφανές… κι όχι αληθινό.

Όσο κι αν περιγελάμε άπαντες, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, την τραγελαφική κατάσταση που απέκτησε πλέον και το όνομα «σέξτινγκ», δεν παύει να είναι γέννημα θρέμμα νέων ανθρώπων δυστυχώς. Αυτή είναι η πραγματικότητα της μοναδικής ζωής κάποιων ανθρωπόμορφων όντων, δίποδων μεν, μελών του ανθρώπινου είδους δε. Είτε αρέσει σε όλους, είτε όχι λοιπόν, το «σέξτινγκ» ουδέποτε θα γίνει έρωτας, όση φαντασία κι αν μηχανευτεί ακόμα και ο πιο άρρωστος ανθρώπινος νους. Ποτέ και κανένα ανθρώπινο ον δεν ένιωσε και εκφράστηκε με το κινητό και το ποντίκι του, αλλά μόνο με την καρδιά και το σώμα του. Ποτέ, κανένας ειλικρινής και αληθής δεν κοπιάζει να πείσει για τον πόθο του, την αγάπη του, το χιούμορ του, τη ζωή του και την ψυχή του στην εικονική πραγματικότητα, που έχει καταντήσει δωρεάν ψυχίατρος κάθε ανασφαλούς, αποτυχημένου και κενόδοξου πλάσματος.

Εύχομαι, να μην αργήσει η στιγμή, που οι εικονικοί υπερδραστήριοι «μάγκες» του Facebook, του Instagram και του Twitter, θα γίνουν και «μάγκες» της ίδιας τους της ζωής. Άπαντες είναι ικανοί να πληκτρολογούν 5 βλακείες, 10 βρισιές, 15 παραμύθια και 20 συκοφαντίες, δεν είναι όλοι ικανοί και άξιοι όμως, να κοιτάζουν τη ζωή κατάματα και να ξεχωρίζουν σε αυτή με κόπο και τρόπο, ιδίως σε τέτοιες δυσχερείς περιόδους. Βάσει του ότι οι μεγαλύτεροι «μάγκες» των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, είναι οι ίδιοι «μάγκες», που στην πραγματική ζωή καταδέχονται να ξεχειλίζουν αναξιοπρέπεια και καφρίλα, ας απεξαρτηθούν πρώτα από τα σόσιαλ και τη μανούλα τους, που διαχειρίζονται από την επιβίωση μέχρι τη συμπεριφορά τους, κι ας ξανά συστηθούν μετά με το αληθινό τους όνομα και πρόσωπο. Ήγγικεν η ώρα να πέσουν οι μάσκες, είτε συμφέρει, είτε όχι, σε ατομικό επίπεδο. Να είστε τόσο αληθινοί και ενεργοί live… που να αντικρίζετε το on line με τα μάτια αυτών που μεγαλουργούν στη ζωή… ως εργαλείο δουλειάς ή τόσο χρονοβόρα βλακεία, με την οποία απαξιείτε να ασχοληθείτε κιόλας. Η ομορφιά είναι εκεί έξω και πάντα εκεί έξω θα είναι… ζήστε την! Δεύτερη ζωή δεν έχει…

 

 

 

2 ΣΧΟΛΙΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.