H ημερίδα διοργανώνεται από τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας, Σερρών, καθώς και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας μέσω των Γραφείων Σχολικών Δραστηριοτήτων τους, σε συνεργασία με το Δήμο Δίου-Ολύμπου και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Η ημερίδα πραγματοποιείται το Σάββατο 05 Νοεμβρίου 2016 στο Κέντρο Πληροφόρησης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου του Δήμου Δίου Ολύμπου στο Λιτόχωρο (Το Κέντρο βρίσκεται απέναντι από το γήπεδο, αμέσως μετά τη στροφή προς τον Άγιο Διονύσιο) από τις 09:30 π.μ. έως 15:00 μ.μ. .


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

09:00πμ – 09:30 Εγγραφές

09:30πμ -10:00 π.μ. : Έναρξη- Χαιρετισμοί

10:00 π.μ.- 10:30 π.μ.: Εισήγηση της Συμβούλου Φιλολόγων Ν. Σερρών και Δρ. Φιλοσοφίας κας Τζιώκα Πηνελόπης με θέμα: «Αρχαία δραματική τέχνη: Τα όρια του ανθρώπινου»

10:30 π.μ.-11:00π.μ.: Εισήγηση του Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής «ΟΛΥΜΠΙΑ ΕΝ ΔΙΩ» θεατρικού Συγγραφέα κου Θανάση Μπίντα με θέμα: «Ερμηνεία Θεατρικού Κειμένου»

11:00 π.μ.- 11:30 μ.μ. : Εισήγηση του Σχολικού Συμβούλου ΠΕ Πιερίας κ. Νίκου Γραίκου με θέμα: «Οργανώνοντας μαθητικές δράσεις αφήγησης και δραματοποίησης στο σχολείο»

11:30 π.μ.-12:00 μ.μ.: Διάλειμμα

12:00 μ.μ.- 12:30 μ.μ.: Εισήγηση της Εκπαιδευτικού-Μουσικού και Διευθύντριας του Δημ. Σχολ. Πλαταμώνα κας Ζιακούλη Ακατερίνης με θέμα: «Απόψε αυτοσχεδιάζουμε»

12:30 π.μ.- 13:30 π.μ. : Εισήγηση του Σκηνοθέτη Όπερας-Σκηνογράφου-Ενδυματολόγου, Λέκτορα της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δ. Μακεδονίας, κ. Τάσου Πρωτοψάλτου με θέμα: «Μεταμορφώσεις της Σκηνής : Σκηνογραφία και Ενδυματολογία»

13:30 μ.μ.-14:00 μ.μ.: Εισηγήσεις των Υπευθύνων Σχολικών Δραστηριοτήτων Α/θμιας κας. Μαργαρίτας Αμανατίδου με θέμα: . «Εικόνες Θεάτρου», και Β/θμιας Εκπ/σης Πιερίας κας. Μυράντας Παππά με θέμα: «Διεθνής Νεανική Συνάντηση Αρχαίου Δράματος- Μουσικής και Αθλητισμού: Μία καινοτόμα δράση»

14:00 μ.μ.:- 15:00μμ: Εισήγηση του Σκηνοθέτη κου Τάσου Ράντζου με θέμα: «Eυριπίδης ο Αθηναίος και η διάδραση: Εκπαιδευτικές τεχνικές για τη δημιουργική προσέγγιση και δραματοποίηση της Ελένης στην τάξη».

Παραλαβή Βεβαιώσεων Συμμετοχής

Φωτογραφία: Βιωματικό εργαστήριο (workshop) του Εργαστηρίου Σκηνογραφίας / Ενδυματολογίας της Σχολής Καλών Τεχνών του Π.Δ.Μ. .

Υπεύθυνος καθηγητής: Τάσος Πρωτοψάλτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.