Το Επιστημονικό Εποπτικό Συμβούλιο του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Αθηνών, σε συνεργασία με τη Σχολική Σύμβουλο ΠΕ2 της Διεύθυνσης ΔΕ Α΄ Αθήνας κα Χριστίνα Πετροπούλου και μετά από  έγκριση της Διοικούσας Επιτροπής Προτύπων και Πειραματικών Σχολείων, οργανώνει το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 9.30 πμ. Ημερίδα με θέμα:

«Τα φιλολογικά μαθήματα και πάλι στο προσκήνιο: σκέψεις, προβληματισμοί, προτάσεις».

Η Ημερίδα θα περιλαμβάνει εισηγήσεις για τη θέση και τα χαρακτηριστικά των φιλολογικών μαθημάτων στο σημερινό σχολείο και, στο δεύτερο μέρος, εργαστήρια φιλολογικών μαθημάτων από μάχιμους εκπαιδευτικούς.

Στόχος της Ημερίδας να αναπτυχθεί ένας γόνιμος διάλογος για τις προκλήσεις, τις δυνατότητες και τις προοπτικές για τα φιλολογικά μαθήματα, με αφορμή και την εφαρμογή των νέων προγραμμάτων σπουδών.

Εισηγητές

Μιχάλης Γ. Μερακλής, Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών

Αθανάσιος  Νάκας, Καθηγητής  Γλωσσολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών

Αναστάσιος Στέφος, Πρόεδρος  Πανελλήνιας ΄Ενωσης Φιλολόγων

Αγάθη Γεωργιάδου, επίτ. Σχολική Σύμβουλος Φιλολόγων, συνεργάτις του ΚΕΕ και του ΠΙ

Σωτήρης Κόνδης,  επίτ. Σχολικός Σύμβουλος Φιλολόγων, μέλος της συγγραφικής ομάδας του βιβλίου Ιστορίας Γενικής Παιδείας Γ΄ Λυκείου

Χριστίνα Πετροπούλου, Σχολική Σύμβουλος Φιλολόγων  ΔΔΕ Α΄ Αθήνας

Χώρος διεξαγωγής: 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Αθηνών, Τ. Φιλήμονος 36-38 και Τσόχα (σταθμός μετρό Αμπελόκηποι).

Θα χορηγηθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης και βεβαιώσεις συμμετοχής στους εκπαιδευτικούς που θα πραγματοποιήσουν εργαστήρια.

΄Οσοι εκπαιδευτικοί ενδιαφέρονται να οργανώσουν εργαστήριο σε κάποιο φιλολογικό μάθημα, παρακαλούνται να αποστείλουν  τα στοιχεία τους, καθώς και την πρότασή τους με συνοπτική περιγραφή(τίτλο, μάθημα, τάξη, διαθεματικό, με χρήση ΤΠΕ, στοχοθεσία, προβλεπόμενη διάρκεια) στην ηλεκτρονική διεύθυνση του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου ([email protected]), με την ένδειξη «Ημερίδα», μέχρι τις 17/11/16.

Θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση με το πλήρες πρόγραμμα της Ημερίδας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.