Η επιτυχημένη συνεργασία του Future Library με το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου (Κ.Ι.Κ.Π.Ε.) συνεχίζεται για τρίτη συνεχή χρονιά με τη διοργάνωση νέου κύκλου επιμορφωτικών σεμιναρίων «Από την έρευνα στη διδασκαλία», κατά τον οποίο διακεκριμένοι ερευνητές από Πανεπιστήμια και Επιστημονικά Ιδρύματα της χώρας θα παρουσιάσουν τα πορίσματα της επιστημονικής τους έρευνας σε εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Τα Σεμινάρια έχουν έως τώρα διεξαχθεί σε 8 Δημόσιες και Δημοτικές βιβλιοθήκες της Περιφέρειας και της Αττικής, με ομιλητές 27 διακεκριμένους επιστήμονες από 10 Πανεπιστήμια και επιστημονικά Ιδρύματα της χώρας και με τις συμμετοχές των εκπαιδευτικών να φτάνουν τις 1006. Αποτέλεσμα είναι εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να επιμορφώνονται στα πιο πρόσφατα ερευνητικά αποτελέσματα θεμάτων της διδακτέας ύλης γυμνασίων και λυκείων, αλλά και η δημιουργία της πλατφόρμας διαδικτυακής μάθησης  edu.futurelibrary.gr, που δίνει την ευκαιρία σε εκπαιδευτικούς, μαθητές, γονείς αλλά και στο ευρύτερο ενδιαφερόμενο κοινό, να αναπαράγουν τις εισηγήσεις οποιαδήποτε στιγμή και να ενημερώνονται για τις εξελίξεις του επιστημονικού τους πεδίου ενδιαφέροντος.

Και φέτος τα σεμινάρια θα αφορούν τέσσερις κύκλους μαθημάτων του εκπαιδευτικού προγράμματος: Αρχαία Ελληνικά, Νέα Ελληνικά, Ιστορία, και Οικονομία και απευθύνονται και πάλι σε εκπαιδευτικούς Μέσης Εκπαίδευσης, καθηγητές φροντιστηρίων, άνεργους καθηγητές, σχολικούς συμβούλους αλλά και το ευρύτερο κοινό.

Ο τρίτος κύκλος θα περιλαμβάνει Δημόσιες και Δημοτικές Βιβλιοθήκες από το Δίκτυο Βιβλιοθηκών του Future Library. Συγκεκριμένα:

  • Παπαστράτειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγρινίου: 4 & 5 Νοεμβρίου 2016
  • Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς: 3 & 4 Φεβρουαρίου 2017
  • Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας “Κωνσταντίνος Κούμας”: 3 & 4 Μαρτίου 2017
  • Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών: 28 & 29 Απριλίου 2017

Στον πρώτο σταθμό, την Παπαστράτειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγρινίου, τα σεμινάρια θα διεξαχθούν σε συνεργασία με τους σχολικούς συμβούλους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Απόστολο Βετσόπουλο, Γεράσιμο Πομώνη και Χρυσώ Σπυρέλη και το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016, 

17:00 – 19:00

«Ωδή στον Έρωτα (Σοφοκλέους Αντιγόνη 781-800)»

Με τον Νικόλαο Α.Ε. Καλοσπύρο, Επισκέπτη Καθηγητή (Ιστορία και Ερμηνευτική της Κλασικής Φιλολογίας) στο τμήμα Μεθοδολογίας, Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης (ΜΙΘΕ) στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

19:00 – 21:00

«Πρόδρομος Χ. Μάρκογλου, «Το σπίτι»: Το βίωμα της ιθαγένειας ή της εντοπιότητας στην ελληνική μεταπολεμική και μεταπολιτευτική ποίηση»

Με τον Ευριπίδη Γαραντούδη, Καθηγητή Νεοελληνικής Φιλολογίας, τμήμα Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016, 

10:00 – 12:00

«Το ελληνικό κράτος στο 19ο αιώνα (1830-1880): πολιτική, κοινωνία, ιδεολογία». 

Με τον Βαγγέλη Καραμανωλάκη, Επίκουρο καθηγητή Θεωρίας και Ιστορίας της Ιστοριογραφίας, τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

 

12:00 – 14:00

«Τα δημόσια οικονομικά: παρουσίαση, κατανόηση και εξοικείωση με τις λειτουργίες των οικονομικών του κράτους» 

Με την Ζιζή Σαλίμπα, Διδάκτορα της Οικονομικής Ιστορίας, Εμπειρογνώμονα.

Λόγω των περιορισμένων θέσεων η προεγγραφή στην Παπαστράτειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγρινίου είναι απαραίτητη. Παρακαλούμε σε περίπτωση ακύρωσης της συμμετοχής σας να ενημερώσετε τη βιβλιοθήκη το αργότερο έως την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016.

Η είσοδος είναι ελεύθερη | Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης

 

Διευκρινίζεται ότι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν και τα τέσσερα Σεμινάρια ή να δηλώσουν τον τίτλο που τους ενδιαφέρει.

Ώρες εγγραφών στη Βιβλιοθήκη: Καθημερινά: 9:00π.μ.–2:00μ.μ. και Σάββατο: 9:00π.μ. – 1:00μ.μ.).

Υπεύθυνοι εγγραφών: Δήμητρα Λουκοπούλου & Βασίλης Τζούλιας | τηλ. επικοινωνίας: 2641022393, e-mailεπικοινωνίας: [email protected] & [email protected]

Παπαστράτειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγρινίου | Τέρμα Παπαστράτου, Τ.Κ. 301 31, Αγρίνιο.

Για πληροφορίες σχετικά με θέματα Τύπου επικοινωνήστε με την OPUS 210 3242869:

Μάνια Ντάνου [email protected] | 6937056207

Ναταλία Κατηφόρη [email protected] | 6972345289

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.