ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ

Στο πλαίσιο των παρουσιάσεων σύγχρονων Ελλήνων λογοτεχνών,

σας προσκαλεί σε εκδήλωση με τους ποιητές 


Κυριάκο Χαραλαμπίδη & Αντώνη Φωστιέρη

με θέμα

«Ποίηση και Μεταφυσική»

Προλογίζει ο Πρόεδρος του Τμήματος Καθηγητής κ. Σωτήριος Δεσπότης
Συντονίζει η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια κ. Κίρκη Κεφαλέα

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016
Αίθουσα Οπτικοακουστικών Μέσων της Θεολογικής Σχολής, Πανεπιστημιόπολη,
Άνω Ιλίσια (2ος όροφος), ώρα 12.00-14.00.

Θα χορηγηθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Ο Κυριάκος Χαραλαμπίδης γεννήθηκε στην Κύπρο το 1940. Σπούδασε Ιστορία και Αρχαιολογία και ειδικεύτηκε σε θέματα Ραδιοφωνίας. Εξέδωσε δώδεκα ποιητικές συλλογές, δύο τόμους δοκιμίων, τρεις ύμνους Ρωμανού του Μελωδού σε δική του μετάφραση και μια επιλογή κειμένων για τη Λευκωσία. Το έργο του έλαβε πολλές διακρίσεις: Κρατικό Βραβείο Ποίησης (Ελλάδας και Κύπρου), Διεθνές Έπαθλο Καβάφη, Βραβείο Ελληνικής Εταιρείας Μεταφραστών Λογοτεχνίας, Αριστείο Γραμμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η Ακαδημία Αθηνών τον βράβευσε για το βιβλίο του Θόλος, καθώς και με το Βραβείο Ουράνη για το σύνολο του έργου του. Είναι Επίτιμος Διδάκτωρ του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και αντεπιστέλλον μέλος της Ακαδημίας Αθηνών.

Ο Αντώνης Φωστιέρης είναι από τους σημαντικότερους ποιητές της γενιάς του ’70. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1953 και σπούδασε Νομικά στην Αθήνα και Ιστορία του Δικαίου στο Παρίσι. Έχει δημοσιεύσει δέκα ποιητικές συλλογές και τον συγκεντρωτικό τόμο Ποίηση 1970-2005.

Εκδότης και διευθυντής του περιοδικού Η Νέα Ποίηση (1974-1976), συνδιευθυντής της ετήσιας έκδοσης Ποίηση (1975-1981), συνεκδότης και διευθυντής του λογοτεχνικού περιοδικού Η Λέξη (1981-2010). Του έχουν απονεμηθεί το Διεθνές Βραβείο Καβάφη (1993), το Βραβείο Ποίησης του περιοδικού Διαβάζω (2004) και για το σύνολο του έργου του, το Βραβείο Ποίησης του Ιδρύματος Ουράνη της Ακαδημίας Αθηνών (2010).

Πληροφορίες

Κίρκη Κεφαλέα, Αναπλ. Καθηγήτρια
Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής
Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Πανεπιστημιόπολη, 15784, Άνω Ιλίσια
Γραφεἰο αρ. 146
Τηλ-Fax: 210-7275817
e-mail: [email protected]
Ιστοσελίδα: users.uoa.gr/~kkefalea/

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.