Οι έξυπνοι άνθρωποι όπως όλοι οι άνθρωποι έχουν μειονεκτήματα όπως εμφάνισης, οικονομικής κατάστασης, προβληματικής παιδικής ηλικίας, όμως δεν έχει συμβεί με κάποιο μαγικό τρόπο αυτά να τους μπλοκάρουν τη σκέψη.

Οι έξυπνοι άνθρωποι διακρίνονται για την ευρύτητα της σκέψης τους και δεν εμφανίζουν «κολλήματα» όπως εθνικιστικές εμμονές, αριστερές, δεξιές, θρησκοληπτικές, και συζητούν τα πάντα σε νέα βάση αποδεχόμενοι οποιαδήποτε θέση για συζήτηση χωρίς δογματισμούς.

Οι έξυπνοι άνθρωποι διαχειρίζονται με επιτυχία τη συναισθηματική τους νοημοσύνη.
Έχουν την ικανότητα να συνθέτουν την αποκάλυψη μιας εν κρυπτώ κατάστασης από σκόρπιες ψηφίδες που παρατίθενται σε άσχετο χώρο και χρόνο.

Οι έξυπνοι άνθρωποι κάνουν τους βλάκες. Με τον τρόπο αυτό οι περιβάλλοντες άνθρωποι δεν τους φοβούνται για την οξεία αντίληψη που έχουν και αφήνονται πλήρως να εκδηλωθούν και να αποκαλύψουν τα πάντα με κατεβασμένες τις ασπίδες.

Οι έξυπνοι άνθρωποι εύκολα αντιλαμβάνονται τους βλάκες, γιατί οι βλάκες κάνουν τους έξυπνους. Οι έξυπνοι άνθρωποι ποτέ δεν καμαρώνουν για την ευφυΐα τους γιατί αυτό είναι χαρακτηριστικό των ηλιθίων. Οι έξυπνοι άνθρωποι επίσης, ποτέ δεν καμαρώνουν για το πόσο καλά κατέχουν ένα αντικείμενο.

Οι έξυπνοι άνθρωποι συχνά είναι αποτυχημένοι στην επαγγελματική τους καριέρα, γιατί η υψηλή τους ευφυΐα που τους κάνει να ξεχωρίζουν από τους φίλους τους και συμμαθητές δεν τους ενεργοποιεί το ένστικτο επιβίωσης. Αντίθετα, πολλοί βλάκες έχοντας ενεργοποιημένο το ένστικτο επιβίωσης καταφεύγουν σε φτηνές λύσεις όπως η εφυσηχασμένη τακτοποίηση η η προσκόληση σε ένα κόμμα, το φίλημα κατουρημένων ποδιών κλπ.

Οι έξυπνοι άνθρωποι έχουν ενδοιασμούς και αμφιβολίες για τον εαυτό τους. Γι αυτό και πολλές φορές δεν παίρνουν εύκολα μεγάλες αποφάσεις. Αντίθετα, οι βλάκες έχουν μεγάλη αυτοπεποίθηση και τολμούν, κάνοντας τους ευφυείς να εκπλήσσονται. Ο Charles Boukowski είχε πει ότι: Το πρόβλημα της εποχής μας είναι, ότι οι έξυπνοι έχουν ενδοιασμούς ενώ οι βλάκες έχουν αυτοπεποίθηση. Αυτός είναι και ο λόγος που η πολιτική σκηνή είναι τίγκα στη βλακεία.

Οι ευφυείς άνθρωποι, σε νεαρές ηλικίες έχουν την ικανότητα να πείθουν χρησιμοποιώντας τον νου τους σε αντίθεση προς τους βλάκες, οι οποίοι μη πείθοντας το περιβάλλον τους αδυνατούσαν να το εξουσιάσουν γιαυτό και κατέφευγαν στις μπουνιές. Το κουσούρι παραμένει και στις μεγάλες ηλικίες και αυτός είναι ένας λόγος που οι φασιστικές παρατάξεις ξεχειλίζουν από γελοία βλακεία.

Τέλος, τους έξυπνους ανθρώπους τους ξεχωρίζεις γιατί ποτέ δεν θα γράψουν ένα άρθρο για την ευφυΐα πόσο μάλλον στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ! Μία τέτοια πράξη θα αποτελούσε κατάφωρη απόδειξη έλλειψης ευφυΐας λόγω πλάγιας πομπώδους προβολής !
Την τελευταία αυτή παράγραφο γράφει έτερος διαχειριστής εν κρυπτώ, ο οποίος έχει τους κωδικούς facebook του αρθρογράφου και όλα αυτά μέχρι να το πάρει χαμπάρι !

Προηγούμενο άρθροΤαχύρυθμο εργαστήριο δεκαέξι (16) ωρών δημιουργίας ταινιών για εκπαιδευτικούς σχολείων Δ.Δ.Ε. Ν. Ηρακλείου
Επόμενο άρθροΒαριά η σκιά του αναλφαβητισμού
Διευθύνω τα φροντιστήρια «Πράξις γκρουπ» στο Παλαιό Φάληρο Αττικής. Για περισσότερα από 20 χρόνια αναζητώ τρόπους που εμπνέουν στους μαθητές το όραμα.Πιστεύω, ότι δεν φτάνει να κάνεις καλό μάθημα, αλλά πρέπει να εφευρίσκεις διαρκώς νέες ιδέες για να ενθαρρύνεις στη γνώση και να προτρέπεις στην επιτυχία.Ανάμεσα στις μεθόδους που χρησιμοποιείς τότε, είναι και γνώσεις αλλότριων – φαινομενικά κλάδων. Θήτευσα και μυήθηκα στο παρελθόν στον ημιεπαγγελματικό κινηματογράφο ταινιών μικρού μήκους, καθώς και στην καλλιτεχνική φωτογραφία.Σε αμφότερα τα μέσα ευοδώθηκαν οι επιδόσεις μου σε βαθμό που μου άφησαν εμπειρία ικανοποιητική για να διευθύνω σκηνοθετικά μία παρουσίαση επαγγελματικού προσανατολισμού. Πιστεύω, ότι καλύτερα απ΄όλους μπορούν να χαράξουν το όραμα στους νέους αυτοί, που ζουν καθημερινά μαζί τους και διαθέτουν το απαραίτητο ταλέντο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.