Τη διοργάνωση αφιερώματος στον ποιητή Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, με αφορμή τα 80 χρόνια από το  θάνατό του (1898-1936), ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, σήμερα, Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016, στη διάρκεια της 22ης τακτικής συνεδρίασης.

Το αφιέρωμα που διοργανώνει  η  Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη σε συνεργασία με  το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών, με τίτλο «Άσε μου μονάχα τη θύμησή σου, μόνο τη θύμησή σου στην καρδιά» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016, στις 20.00,  στην Αίθουσα «Μανόλης Αναγνωστάκης» του Δημαρχείου.

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει παρουσίαση μελοποιημένων ποιημάτων του Ισπανού δημιουργού από Έλληνες συνθέτες, που θα ερμηνεύσουν η σοπράνο, Ειρήνη Δόβα και ο βαρύτονος, Αχιλλέας Φρέστας, με τη συνοδεία της Γεωργίας Αναστάση στο πιάνο.

Σαξόφωνο και κλαρινέτο θα ερμηνεύσει ο Ελευθέριος Καραγιάννης, ο οποίος έχει επιμεληθεί και την ενορχήστρωση των τραγουδιών.

Αποσπάσματα από το έργο του ποιητή θα απαγγείλει η Διευθύντρια του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών, Μαρία Στρατσάνη.

Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη. Η εκδήλωση δεν επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.