♪ Ό,τι σου λείπει θα το βρεις μονάχα αν το ψάξεις
Αν σταματήσεις φράγματα στο δρόμο σου να βάζεις
Αρκεί να ακούσεις μια φωνή στο βάθος να φωνάζει
Και τότε τρέξε να τη βρεις τη μοίρα σου ν’ αλλάξεις ♩ ♫

Μετά από μία σειρά sold out εμφανίσεων στο Ίδρυμα Β & Μ Θεοχαράκη, η θεατρική διασκευή του παραμυθιού «Ο μικρός κάστορας και η ηχώ» της Amy Mac Donald μετακομίζει στο θέατρο Μικρό Γκλόρια. Το δημοφιλές παραμύθι, όπως έγινε αγαπητό στη χώρα μας μέσα από τις εκδόσεις Ρώσση, μεταφέρεται στο θέατρο για πρώτη φορά στην Ελλάδα, από τον παιδαγωγό και συγγραφέα Παναγιώτη Τσιρίδη. Η δροσερή σκηνοθετική ματιά της Μαριάνθης Φωτάκη μαζί με την χορογραφική επιμέλεια της Αμαλίας Κοσμά, τις τεχνικές του κουκλοθέατρου της Αννέτας Στεφανοπούλου και την εξαιρετική μουσική του Γιάννη Λούκου, δημιουργούν μια πλούσια θεατρική παράσταση με μουσική, τραγούδι, χορό και αρκετά στοιχεία κουκλοθέατρου. Πάνω από όλα όμως, δημιουργούν μια αφήγηση ικανή να ευχαριστήσει και να συγκινήσει μικρούς και μεγάλους θεατές. Παίζουν η Χριστίνα Πλατανιώτη, ο Κωνσταντίνος Καρβουνιάρης και η κουκλοπαίκτρια Αννέτα Στεφανοπούλου παρέα με τις κούκλες της.


Η υπόθεση:

Ένας κάστορας ζει μόνος στην άκρη της λίμνης. Η ηχώ της φωνής του θα λειτουργήσει σαν τη φωνή ενός άλλου. Η πλάνη αυτή θα οδηγήσει το μικρό κάστορα σε περιπλάνηση και αυτή με τη σειρά της, στη συνάντηση με τους πραγματικούς άλλους.

Σημείωμα θεατρικού συγγραφέα και παιδαγωγού, Παναγιώτη Τσιρίδη:

Όπως το εξαιρετικό βιβλίο της Amy MacDonald, έτσι και η θεατρική μεταφορά του από την ομάδα Λόγου Παίγνιον διαπραγματεύεται το θέμα της μοναξιάς και τη φιλίας θέτοντας ερωτήματα, αλλά και -ως οφείλει το παιδικό θέατρο- δίνοντας και κάποιες στοιχειώδεις απαντήσεις. Απαντήσεις όμως που δεν αποτελούν κατήχηση ή διδασκαλία. Πρόκειται για στοιχειώδεις απαντήσεις, σαν και αυτή της ηχούς, οι οποίες ανοίγουν δρόμο στην εξερεύνηση, στη ζωή και άρα σε περισσότερα ερωτήματα.

Έγραψαν για την παράσταση:

«Γρήγορο, με εναλλαγές αισθημάτων, με τραγούδι, κατανοητό κι έξυπνο λόγο, με συντελεστές που σέβονται και αναδεικνύουν τη δύναμη του κειμένου, το έργο σέβεται το κοινό του και προσφέρει ένα άρτιο αποτέλεσμα που κερδίζει τις εντυπώσεις. Από τις θεατρικές παραστάσεις της χρονιάς που ξεχωρίζουν και αξίζει να δείτε.»

Αγγελική Λάλου, Childit

«Το παραμύθι αυτό το διαβάζω χρόνια, όχι μόνο με τα παιδιά μου στο σπίτι αλλά και με την τάξη μου στο Νηπιαγωγείο. Πρόκειται για ένα κείμενο πολύ αγαπημένο και βαθιά παιδαγωγικό, το οποίο έπρεπε από καιρό να είχε ανέβει στο θέατρο. Η θεατρική μεταφορά της ομάδας Λόγου Παίγνιον ανταποκρίθηκε πλήρως στις προσδοκίες μου! Χιούμορ, υπέροχη μουσική, διάλογοι που συγκινούν μικρούς, αλλά και μεγάλους. Θερμά συγχαρητήρια!»

Κριτική κοινού στο Αθηνόραμα

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ

Πρεμιέρα: 16 Οκτωβρίου

  • Ημερομηνίες & ώρα: Κάθε Κυριακή στις 12.00 (εκτός από 18/12, 1/1 και 12/3)
  • Εισιτήρια: 10€ (ατομικό) και 8€ (ομαδικό 8 ατόμων κατ’ ελάχιστο). Ειδική τιμή για τα μέλη του Ελληνικού Κέντρου Κουκλοθέατρου Unima Hellas: 5€
  • Κρατήσεις & αγορά εισιτηρίων: Στο ταμείο του θεάτρου (210-36.42.334 | 10:30-13:30 & 17:00-21:30 εκτός Δευτέρας), καθώς και στο δίκτυο του www.viva.gr
  • Διεύθυνση: Θέατρο Γκλόρια Μικρό, Ιπποκράτους 7, Αθήνα


 

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Για παιδιά προσχολικής ηλικίας και Α’ – Δ’ Δημοτικού

Έναρξη: Οκτώβριος 2016

  • Ημέρες και ώρες: Καθημερινές στις 10:00
  • Μαθητικό εισιτήριο: 6€ (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.)
  • Χωρητικότητα θεάτρου: Έως και 110 παιδιά (οι θέσεις είναι στημένες αμφιθεατρικά, ώστε να μπορούν όλα τα παιδιά να βλέπουν στη σκηνή)
  • Πληροφορίες και σχολικές κρατήσεις: Ομάδα Λόγου Παίγνιον (6974188933 και info@logoupaignion.com)
  • Διεύθυνση: Θέατρο Μικρό Γκλόρια, Ιπποκράτους 7, Αθήνα
* Η πρόσβαση στο θέατρο μπορεί να γίνει είτε οδικώς, είτε με τα ΜΜΜ – 170 μ. από το σταθμό Πανεπιστήμιο)
 
 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Θεατρική διασκευή: Παναγιώτης Τσιρίδης

Σκηνοθεσία: Μαριάνθη Φωτάκη

Χορογραφίες: Αμαλία Κοσμά

Μουσική: Γιάννης Λούκος

Σκηνικά – κατασκευές κούκλας: Σοφία-Μαρίνα Μάρκου, Μαρία Σιαβίκη

Παίζουν οι ηθοποιοί: Κωνσταντίνος Καρβουνιάρης, Χριστίνα Πλατανιώτη, Αννέτα Στεφανοπούλου

Παραγωγή: Λόγου Παίγνιον

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.