Το σώμα κατευθύνεται από το μυαλό και το μυαλό δε γνωρίζει σύνορα, όρια, χιλιόμετρα, λογική και “πρέπει”. Αν οι άνθρωποι κατευθύνονται από το σώμα τους, τότε έχουν χάσει την ουσία της ύπαρξης τους. Το μυαλό δεν σφάλει ποτέ. Ξέρει πάντα το σωστό, αυτό που το σώμα επιθυμεί και που η καρδιά λαχταρά.
Η σκέψη είναι το μοναδικό πράγμα, που δεν ελέγχεται, κανείς δεν μπορεί να εισβάλλει σ’αυτή. Κανείς δεν μπορεί να καταλάβει τι σκεφτόμαστε, τι θέλουμε, τι πραγματικά αισθανόμαστε. Μη χάσετε αυτό το προνόμιο. Το μυαλό σας είναι η ελευθερία σας. Δεν φορολογείται. Αν και με διάφορους τρόπους, πλέον, προσπαθεί να ελεγχθεί.
Μέσω της σκέψης μπορείτε να βρίσκεστε παντού. Δίπλα στον αγαπημένο σας που είναι μακριά. Σε μέρη όπου τα χαρτονομίσματα δεν σας επιτρέπουν να επισκεφθείτε, σε ανθρώπους που πλέον δεν βρίσκονται στη ζωή. Βρίσκονται όμως έντονα στη σκέψη σας, τους μιλάτε, τους αγκαλιάζετε, βρίσκεστε μαζί τους.
Η σκέψη πρέπει να καλλιεργείται. Αν χάσετε τα πάντα, αν δεν μπορεί το σώμα να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της καθημερινότητας, αν βρίσκετε αναγκαστικά σ’ένα αναπηρικό αμαξίδιο χωρίς να μπορείτε να περπατάτε , τότε η σκέψη θα σας κρατήσει συντροφιά. Όταν θα είστε μόνοι, θα μπορείτε να είστε ευτυχισμένοι μόνο και μόνο από τις θετικές σας σκέψεις.
Το μυαλό μπορεί να δημιουργήσει επικίνδυνα παιχνίδια. Μπορεί να αλλοιώσει ακόμη και την εικόνα του εαυτού σας, μπορεί να σας πείσει πως είστε άσχημοι, ατάλαντοι, παχύσαρκοι, υπερβολικά αδύνατοι, κακοί. Αν όμως το καλλιεργήσετε σωστά, θα σας δείξει ακριβώς την ουσία σας. Κάποιες φορές είναι πιο δυνατό από εσάς τους ίδιους. Φροντίστε να το αγαπάτε και να το προσέχετε.
 Το μοναδικό όπλο απέναντι σε όλα όσα συμβαίνουν είναι το μυαλό μας. Δεν διαφέρει από την καρδιά. Η καρδιά και το μυαλό αλληλεπιδρούν στα παιχνίδια της ζωής. Για να είστε ευτυχισμένοι προστατέψτε το καλά από όλους εκείνους, που θέλουν να το οριοθετήσουν.
Η σκέψη συνήθως επαναστατεί, ταξιδεύει, ερωτεύεται, αναπολεί, μετανιώνει, δραπετεύει.Είστε ελεύθεροι λοιπόν να ταξιδέψετε όπου θέλετε, να μιλήσετε σε όποιον θέλετε, να σκεφτείτε ό,τι θέλετε χωρίς κανείς να το γνωρίζει. Αν η ουσία του ανθρώπου είναι μία, τότε αναμφίβολα είναι το μυαλό του. αφού αυτό ελέγχει όλο το υπόλοιπο σώμα. Κάποιες φορές μάλιστα έχει τόση δύναμη που μπορεί να ελέγξει κι άλλες σκέψεις.
Υ.Γ:Σκέψη=Ελευθερία. Διεκδικήστε τη.

Γράφει ο Ελευθεριάδης Πυθαγόρας.

pithagoreiotheorima.blogspot.gr

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.