Συρρίκνωση της δημόσιας Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης φέρνει η μεταρρύθμιση Γαβρόγλου

Χάρη στις προσπάθειες της Αναπληρώτριας Υπουργού Παιδείας Σίας Αναγνωστοπούλου και με την πολλή καλή συνεργασία των διοικητικών υπαλλήλων του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, φέτος για πρώτη φορά πετύχαμε στις ηλεκτρονικές αιτήσεις μεταγραφών διαλειτουργικότητα με τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων του Υπουργείου Οικονομικών για την άμεση άντληση των οικονομικών κριτηρίων.

Μέσω της διαλειτουργικότητας το Υπουργείο επιτυγχάνει να μειώσει τον χρόνο της διαδικασίας στο ελάχιστο, εξασφαλίζει την εγκυρότητα των μετεγγραφών, την μείωση της γραφειοκρατίας και ταυτόχρονα καταργεί διαδικασίες που θα κόστιζαν στους ενδιαφερόμενους χρόνο και έξοδα μετακίνησης.

Για το αποτέλεσμα αυτό υπήρξε σύμπραξη δύο υπουργείων, συντονισμός και κυρίως αποφυγή ενός δυσθεώρητου κόστους που θα απαιτούσε το συγκεκριμένο έργο σε περίπτωση που το αναλάμβανε κάποιος εξωτερικός ανάδοχος. Πραγματική ανταμοιβή είναι όμως η διευκόλυνση των πολιτών και κυρίως των κοινωνικών αυτών ομάδων που έχουν την ανάγκη μέτρων όπως αυτό των μετεγγραφών.

Τα αποτελέσματα των ηλεκτρονικών αιτήσεων μετεγγραφής θα ανακοινωθούν λίγες μέρες μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής τους.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.