sinedrio filosofias gia paidia Το Εργαστήριο Διδακτικής Άσκησης και Εκπαιδευτικής Έρευνας και ο Τομέας Φιλοσοφίας του Τμήματος Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Δίκτυο για την Προώθηση της Φιλοσοφίας για Παιδιά SOPHIA συνδιοργανώνουν συνέδριο με θέμα τη θέση της αρχαίας φιλοσοφίας στη σύγχρονη εκπαίδευση (“From ancient Greece to the modern curriculum: Where does philosophy fit?”). Πρόκειται για την ετήσια συνάντηση του Δικτύου, η οποία θα διεξαχθεί στο Φοιτητικό Πολιτιστικό Κέντρο «ΞΕΝΙΑ» στις 2 και 3 Σεπτεμβρίου 2016 και θα περιλαμβάνει εργαστήρια και παρουσιάσεις για τη Φιλοσοφία για Παιδιά από ειδικούς παιδαγωγούς και φιλοσόφους ευρωπαϊκών και αμερικανικών πανεπιστημίων. Για το αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίου καθώς και για πληροφορίες σχετικά με την εγγραφή σας μπορείτε να βρείτε εδώ: http://www.sophianetwork.eu/2016-crete-workshops/ 

Την ημέρα πριν από την επίσημη έναρξη του συνεδρίου, το Εργαστήριο Διδακτικής Άσκησης και Εκπαιδευτικής Έρευνας και ο Τομέας Φιλοσοφίας έχουν σχεδιάσει μια σειρά δράσεων για τους Έλληνες εκπαιδευτικούς και μαθητές του Πειραματικού Γυμνασίου και Λυκείου του Πανεπιστημίου Κρήτης, με στόχο τη γνωριμία τους με την πρακτική της φιλοσοφίας με τα παιδιά. Οι δράσεις αυτές θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 1/9/2016 κατά τις ώρες 11.00-13.30 στις αίθουσες του Πειραματικού Γυμνασίου στα Περιβόλια.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.