i anoterotita tis ellinikisΗ πιο σπουδαία λέξη της Ελληνικής είναι η λέξη ΑΓΑΠΗ !
Η αμέσως πιο σπουδαία λέξη μετά την αγάπη είναι η λέξη ΕΡΩΤΑΣ !

Σύμφωνα με τα λεξικά:
Η ΑΓΑΠΗ είναι ένα συναίσθημα έντονης στοργής και προσωπικής αφοσίωσης. Στη φιλοσοφία, η αγάπη είναι μια αρετή που εκπροσωπεί την ανθρώπινη ευγένεια, συμπόνια και στοργή. Η αγάπη μπορεί επίσης να περιγραφεί ως δράση προς άλλους υποκινούμενες από συμπόνοια και ενέργειες προς άλλους βασισμένες στην στοργή.
Σύμφωνα με την επιστήμη, η αγάπη είναι μία εξέλιξη του ενστίκτου επιβίωσης, που αρχικά είχε σαν σκοπό να κρατήσει τους ανθρώπους κοντά, απέναντι σε απειλές.

Επίσης σύμφωνα με τα λεξικά:
Ο ΕΡΩΤΑΣ είναι η έντονη έλξη μεταξύ δύο προσώπων, η οποία συνήθως σχετίζεται με την επιθυμία για συνουσία. Θεωρείται το ισχυρότερο συναίσθημα έλξης μεταξύ δύο προσώπων Συμβάλλει στη διαιώνιση των ειδών και την αναπαραγωγή.
Η αντίληψη του τι είναι έρωτας διαφέρει ανάμεσα στους λαούς. Οι Ρωμαίοι πίστευαν ότι ο έρωτας ήταν ένα συναίσθημα άγριο ή απλό, χωρίς τίποτα το πνευματικό, και στρεφόταν γύρω από την εξωτερική εμφάνιση, με τελικό σκοπό την ηδονή και την τεκνοποίηση. Μια παρερμήνευση αυτού του έρωτα ήταν ο πλατωνικός έρωτας, η αγνή αγάπη που δεν αποσκοπεί στη σαρκική ηδονή.

Προσωπική μου άποψη είναι ότι:
Σε όλες τις γλώσσες, είναι δυσδιάκριτη η διαφορά αγάπης και έρωτα ! Μόνο στην Ελληνική υπάρχει η διάκριση, ότι ΑΓΑΠΗ είναι η ελκτική δύναμη δύο ψυχών να συνενωθούν αυξάνοντας και επιταχύνοντας την ανωστική τους δύναμη. ΕΡΩΤΑΣ είναι η συμβολική τελετουργία που καθαγιάζει την έλξη !

Προηγούμενο άρθρο«Καθαρόαιμοι» φιλόλογοι κατά φιλολόγων «χωρίς ειδικότητα (!) φιλολόγου»
Επόμενο άρθροΣχετικά με τη διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών από το πρωτότυπο στο Γυμνάσιο
Διευθύνω τα φροντιστήρια «Πράξις γκρουπ» στο Παλαιό Φάληρο Αττικής. Για περισσότερα από 20 χρόνια αναζητώ τρόπους που εμπνέουν στους μαθητές το όραμα.Πιστεύω, ότι δεν φτάνει να κάνεις καλό μάθημα, αλλά πρέπει να εφευρίσκεις διαρκώς νέες ιδέες για να ενθαρρύνεις στη γνώση και να προτρέπεις στην επιτυχία.Ανάμεσα στις μεθόδους που χρησιμοποιείς τότε, είναι και γνώσεις αλλότριων – φαινομενικά κλάδων. Θήτευσα και μυήθηκα στο παρελθόν στον ημιεπαγγελματικό κινηματογράφο ταινιών μικρού μήκους, καθώς και στην καλλιτεχνική φωτογραφία.Σε αμφότερα τα μέσα ευοδώθηκαν οι επιδόσεις μου σε βαθμό που μου άφησαν εμπειρία ικανοποιητική για να διευθύνω σκηνοθετικά μία παρουσίαση επαγγελματικού προσανατολισμού. Πιστεύω, ότι καλύτερα απ΄όλους μπορούν να χαράξουν το όραμα στους νέους αυτοί, που ζουν καθημερινά μαζί τους και διαθέτουν το απαραίτητο ταλέντο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.