proimes selfieΒρισκόμαστε στο 1976
Μόλις απέκτησα τη φοβερή, για τα δεδομένα της εποχής, φωτογραφική μηχανή ASAHI PENTAX ESII
Οι γονείς περιμένουν τις καλύτερες φωτογραφίες από συνεστιάσεις, από τον κήπο, από το σκύλο, από τις διακοπές στην Κρήτη, από το βάζο με τα τριαντάφυλλα, από το ηλιοβασίλεμα στο Φλοίσβο, από το τραπέζωμα με τους θείους και τα κοψίδια του Πάσχα, από τη σούβλα και τους μπαρμπάδες παραταγμένους !
Όμως εγώ τους απογοητεύω ! φωτογραφίζω ένα κουρέλι στα συρματοπλέγματα, τσιγγάνους σε καταυλισμούς, σκουριασμένα σίδερα σε πλοία, κουφάρια πλοίων στον Ασπρόπυργο, τις ρυτίδες της μαμάς και του μπαμπά !
Το συμπέρασμα ήταν ολοφάνερο: Η επένδυση για τη μηχανή πήγε στράφι ! Το πρόβλημα απόγινε όταν το μπάνιο του σπιτιού μετατράπηκε σε σκοτεινό θάλαμο και περίμεναν αγωνιωδώς να τελειώσω με τις εμφανίσεις, για να κάνουν τις σωματικές τους ανάγκες δίπλα στα μόλις εκτυπωμένα αριστουργήματά μου !
Όταν αποφάσισα να αποκτήσω φωτογραφική ταυτότητα, τράβηξα την πρώτη μου selfie. Τα φωτόνια του εαυτού μου τότε εξήλθαν από το πρόσωπο, ανακλάστηκαν στον καθρέπτη, και εισχώρησαν στον φακό. Πέρασαν το διάφραγμα, πέρασαν το κλείστρο και προσεδαφίστηκαν στο φιλμ ILFORD HP5 καταγράφοντας ένα είδωλο που τώρα με το post αυτό, διασκορπίστηκε στο διαδίκτυο, αφήνοντας ένα στίγμα, μέσα σε μία φιάλη στον ωκεανό μιας παγκόσμιας συνείδησης.
Έκτοτε, συνειδητοποίησα, ότι η ζωή αξίζει καλύτερα όχι με την εγωιστική και ματαιόδοξη selfie, αλλά με wefie (αυτοφωτογραφιση με ζεύγος) ή μάλλον ακόμη καλύτερα με groufie (αυτοφωτογράφιση με ομάδα).

Προηγούμενο άρθροΓραμματική: Επαναληπτικές ασκήσεις(ρήματα, ουσιαστικά, επίθετα, αντωνυμίες)
Επόμενο άρθροΗ παράνοια των Πανελλαδικών
Διευθύνω τα φροντιστήρια «Πράξις γκρουπ» στο Παλαιό Φάληρο Αττικής. Για περισσότερα από 20 χρόνια αναζητώ τρόπους που εμπνέουν στους μαθητές το όραμα.Πιστεύω, ότι δεν φτάνει να κάνεις καλό μάθημα, αλλά πρέπει να εφευρίσκεις διαρκώς νέες ιδέες για να ενθαρρύνεις στη γνώση και να προτρέπεις στην επιτυχία.Ανάμεσα στις μεθόδους που χρησιμοποιείς τότε, είναι και γνώσεις αλλότριων – φαινομενικά κλάδων. Θήτευσα και μυήθηκα στο παρελθόν στον ημιεπαγγελματικό κινηματογράφο ταινιών μικρού μήκους, καθώς και στην καλλιτεχνική φωτογραφία.Σε αμφότερα τα μέσα ευοδώθηκαν οι επιδόσεις μου σε βαθμό που μου άφησαν εμπειρία ικανοποιητική για να διευθύνω σκηνοθετικά μία παρουσίαση επαγγελματικού προσανατολισμού. Πιστεύω, ότι καλύτερα απ΄όλους μπορούν να χαράξουν το όραμα στους νέους αυτοί, που ζουν καθημερινά μαζί τους και διαθέτουν το απαραίτητο ταλέντο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.