i katara tis apatimenisΗ Βαγγελιώ ήτο σφόδρα ερωτευμένη με τον Ηρακλή. Και ήτο ο έρως των παράφορος, ήτοι έπραττον την ερωτικήν συνεύρεσιν όπου δει, εις την ταράτσαν της οδού Μπουμπουλίνας, εις τα εργαστήρια του χημείου, εις τας υπο κατάληψιν οικίας των Εξαρχείων και αλλαχού. Ο Ηρακλής, ερωτικός ήρως όνομα και πράγμα, επήρετο δια την υπερ εικοσάποντον διάστασιν του ανδρισμού του, η δε Βαγγελιώ δεν έπαυεν να τον θεαυμάζει επί τούτου και αλληγορικώς είχεν ονομάσει τας καμασούτρα στάσεις με το όνομα των άθλων του Ηρακλέους.

Τοιουτοτρόπως τον επροκάλει δια ένα «Λέοντα της Νεμέας» ή δια μίαν «Στυμφαλίδα όρνιθα» Ο Ηρακλής, χαμηλού IQ ων εθεώρησεν, ότι θα κατακτήσει το ερωτικόνστερέωμα των Εξαρχείων αρχικώς και θα καταλήξει εις το Χολυγούνδιον τελικώς ! Τοιουτοτρόπως, με την πρώτην ευκαιρίαν αλλαξοπίστισεν και συνευρέθη με τινας «Κάπρους του Αυγεία» εγγαταλείπων την ταπεινήν Βαγγελιώ και επιδιώκων την ρευστοποίησιν της στυτικής του υπεροχής !

Όμως η καημενούλα κερατωθείσα Βαγγελιώ, έκλεγεν νυχθημερόν δια την εγκατάλειψιν ην υπέστη εκ του αγαπημένου επιβήτορος. Και ήτο το δάκρυον πικρόν, καθως ήκουγεν τον Πασχάλην Τερζήν, τον Γονίδην και άλλους μυξοδακρύβρεχτους καλλιτέχνας να συνοδεύωσι τον καημόν της εν τη σεληνόγεμω νυχτί. Και τότενες, έμπροσθεν της πανσελήνου, όρθωσεν τας γροθιάς της και κατηράσθη τον Ηρακλήν ! Τον κατηράσθη στύσιν ξανά να μην εύρει και ως φασίολος ο ανδρισμός του να περιφέρεται εκ γυναικός εις γυναίκαν μη δυνάμενος να ανορθωθεί γελοιοποιημένος και ντροπιασμένος δια την ανικανότητα του να προσφέρει στιγμάς ευτυχίας εις τας λυσσασμένας γκόμενας άτινας εβολιδοσκόπει !

Η κατάρα της πανσελήνου έπιασεν και ο Ηρακλής, μη δυνάμενος να εύρει στύσιν ξανά, ως ζελέ και ως φασίολος ούτε καν Πρεσπών, συνήλθε εκ του στυτικού παραληρήματος, αναζητών τη Βαγγελιώ. Η Βαγγελιώ τον εδέχθη εις τας αγγάλας της καθώς τον ηγάπα, όμως ότε επεχείρησαν την πρώτην ερωτικήν συνεύρεσιν, οποία έκπληξις !

Κου-κου-τρίκου γιόκ ! Ο πάλαι ποτέ εικοσάποντος σατράπης Φαρνάβαζος είχεν μετατραπεί εις τετράποντον φασίολον κοκοβίκον μετά βίας επιτυγχάνοντα την ούρησιν ! Κάθε προστριβής προσπάθεια απέβη εις μάτην ! Η κατάρα λοιπόν ήτο καθολικώς δρώμενη επί όλων των γυναικών, περιλαμβανομένης και της Βαγγελιώς !

Αποφάσισαν ομού να συμβουλευθώσι τον ιερέα της ενορίας των δια την λύσιν της κατάρας. Ο ιερεύς άγαμος και επιδιώκων ιερατικήν καρριέραν συνεβούλευσεν το ζεύγος, ότι η κατάρα δια να λυθεί απαιτείται να μεταβιβασθεί είς τινα έτερον ο οποίος δεν θα βλαπτεί, καθότι δεν τον απασχολεί η ερωτική επίδοσις. Πρότεινε εις τον Ηρακλήν να αναζητήσει επί τούτου βοήθειαν εκ τινός μονάζοντος εις κοντινόν μοναστήριον. Τότενες η Βαγγελιώ, ανακαθήμενη προτείνει εις τον ιερέα να μεταβιβασθεί εις αυτόν η κατάρα, καθότι ήτο αφοσιωμένος άγαμος ! Ο ιερεύς εμαγγώθη και αποσιώπησεν μη έχω τι να είπει. Ηναγκάσθη να αναγιγνώσει εξορκιστικήν ευχήν δια της οποίας η κατάρα θα εμεταβιβάζετο εις αυτόν !

Εις τας προσεχείς ημέρας, η νεοκόρισα και η καντηλαναύτισα απόρισαν δια τον λόγον της εγκατάλειψης των εκ του ιερέος !

Προηγούμενο άρθροΗ σεξουαλικότητα των δυο φύλων
Επόμενο άρθροΖητήματα αρχαίου θεάτρου σε μορφή ερωταποκρίσεων: (4) Όρχηση, μουσική, θεατρικά μηχανήματα, θεατρικός χώρος.
Διευθύνω τα φροντιστήρια «Πράξις γκρουπ» στο Παλαιό Φάληρο Αττικής. Για περισσότερα από 20 χρόνια αναζητώ τρόπους που εμπνέουν στους μαθητές το όραμα.Πιστεύω, ότι δεν φτάνει να κάνεις καλό μάθημα, αλλά πρέπει να εφευρίσκεις διαρκώς νέες ιδέες για να ενθαρρύνεις στη γνώση και να προτρέπεις στην επιτυχία.Ανάμεσα στις μεθόδους που χρησιμοποιείς τότε, είναι και γνώσεις αλλότριων – φαινομενικά κλάδων. Θήτευσα και μυήθηκα στο παρελθόν στον ημιεπαγγελματικό κινηματογράφο ταινιών μικρού μήκους, καθώς και στην καλλιτεχνική φωτογραφία.Σε αμφότερα τα μέσα ευοδώθηκαν οι επιδόσεις μου σε βαθμό που μου άφησαν εμπειρία ικανοποιητική για να διευθύνω σκηνοθετικά μία παρουσίαση επαγγελματικού προσανατολισμού. Πιστεύω, ότι καλύτερα απ΄όλους μπορούν να χαράξουν το όραμα στους νέους αυτοί, που ζουν καθημερινά μαζί τους και διαθέτουν το απαραίτητο ταλέντο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.