metafrasiΤο Τμήμα Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας (ΤΞΓΜΔ) της Σχολής Ιστορίας και Μετάφρασης-Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστημίου, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Μεταφρασεολογίας (ΕΕμ), διοργανώνει την 1η Ημερίδα Νέων Ερευνητών με θέμα «Μετάφραση και Μεταφρασεολογία στον ελληνόφωνο χώρο». Η Ημερίδα θα διεξαχθεί στις 3 Δεκεμβρίου 2016 στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο (Κέρκυρα).

Σκοπός της Ημερίδας είναι να αποτελέσει βήμα εποικοδομητικού διαλόγου μεταξύ νέων επιστημόνων αλλά και να αναδείξει αξιόλογες Διδακτορικές Διατριβές και Μεταπτυχιακές Διπλωματικές Εργασίες που εκπονήθηκαν την τελευταία τριετία (ακαδημαϊκά έτη: 2012-2013, 2013-2014, 2014-2015) -καθώς και υπό εκπόνηση Διδακτορικές Διατριβές- σε ακαδημαϊκά ιδρύματα της ημεδαπής και της αλλοδαπής.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή με θέματα σχετικά με το ευρύ πεδίο της Μετάφρασης και της Μεταφρασεολογίας. Ενδεικτικά: Λογοτεχνία και Μετάφραση, Μετάφραση και Πολιτισμός, Μετάφραση και Νέες Τεχνολογίες, Γλωσσολογία και Μετάφραση, Οπτικοακουστική Μετάφραση, Ειδική Μετάφραση, Ανάλυση Πολιτικού Λόγου και Μετάφραση, Μετάφραση και Ιδεολογία, Διερμηνεία και προσφυγική κρίση, Δικαστηριακή Διερμηνεία κ.ά.

Οι προτάσεις πρέπει να υποβληθούν, αποκλειστικά σε ηλεκτρονική μορφή, στη διεύθυνση [email protected] μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου 2016 και να περιλαμβάνουν:
– περίληψη (έως 300 λέξεις, συμπεριλαμβανομένης της βιβλιογραφίας)
– σύντομο βιογραφικό σημείωμα (έως 200 λέξεις).

Η ενημέρωση σχετικά με την αποδοχή των προτάσεων θα γίνει ηλεκτρονικά μέχρι τις 10 Οκτωβρίου 2016.

Επικοινωνία
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την Οργανωτική Επιτροπή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις: [email protected], [email protected] και [email protected].

    Πλήρες κείμενο Πρόσκλησης Υποβολής Προτάσεων 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.