easy-education(ΑΠΟ 350Ε ΜΟΝΟ 190Ε)

Σας ενημερώνουμε τα παρακάτω:
Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Easy Education, αναγνωρισμένο από το Υπουργείο Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων και αδειοδοτημένο από τον ΕΟΠΠΕΠ διοργανώνει:

Σεμινάρια διάρκειας 200 ωρών, επιμόρφωσης στον κλάδο της Διαπολιτισμικής εκπαίδευσης, με σκοπό την επιμόρφωση σε θέματα που άπτονται της διαπολιτισμικής εκπαίδευσης και τη διευκόλυνση της πρόσβασης των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων στο εκπαιδευτικό σύστημα, δηλαδή ομάδων πληθυσμού με γλωσσικές και πολιτισμικές ιδιαιτερότητες (πρόσφυγες, αλλοδαποί, παλιννοστούντες, Ρομά, μουσουλμάνοι της Θράκης, ομογενείς)

Ο ΟΑΕΔ βάσει της δημόσιας πρόσκλησής του με αριθμό 6/2016 και αριθμό πρωτοκόλλου 50988/23.06.2016 κάλεσε ήδη υποψηφίους να συμμετέχουν σε προγράμματα κοινωφελούς χαρακτήρα σε δήμους και σε υπηρεσίες υποδοχής, άσυλου και διαχείρισης προσφυγικών ροών, ενώ σύντομα θα ξεκινήσει και ο δεύτερος κύκλος προσλήψεων σε όλους τους δήμους της χώρας.

Επίσης, το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης, Ν.Π.Ι.Δ που εποπτεύεται από τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, βάσει της πρόσκλησής του με αριθμό πρωτοκόλλου 3915/192/15.04.2016, κάλεσε δικηγόρους, κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους, φιλολόγους, επόπτες, εργάτες μαγειρείου και διερμηνείς να απασχοληθούν σε «Κέντρα φιλοξενίας Αιτούντων Άσυλο».

Τονίζεται ότι σεμινάρια τέτοιου τύπου αποτελούν συνεκτιμώμενα προσόντα σύμφωνα με προκηρύξεις του ΙΝεΔιΒιΜ.

Το σεμινάριο απευθύνεται:
1. σε οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο για τη συγκεκριμένη θεματική κατάρτιση.
2. σε εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό, νηπιαγωγούς, νηπιοβρεφοκόμους, ψυχολόγους, καθώς και άλλους ειδικούς που εμπλέκονται στην εκπαιδευτική διαδικασία (Πτυχιούχοι: ΑΕΙ Παιδαγωγικών τμημάτων, Καθηγητικών σχολών, ΤΕΙ: Κοινωνικής Εργασίας, ΙΕΚ: Ειδικής Προσχολικής Αγωγής, ΙΕΚ: Προσχολικής αγωγής, δραστηριοτήτων δημιουργίας & έκφρασης).
3. σε σχολικούς συμβούλους.
4. σε αδιόριστους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων της Εκπαίδευσης
5. σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές αντίστοιχων ειδικοτήτων.
6. σε αποσπασμένους εκπαιδευτικούς στο εξωτερικό με στόχο να διδάξουν την ελληνική γλώσσα και τον ελληνικό πολιτισμό.
7. σε εκπαιδευτικούς σε διαπολιτισμικά σχολεία και σχολεία ειδικής αγωγής.
8. σε κοινωνιολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς.
9. σε υπηρετούντες στα Υπουργεία.
10. σε δικηγόρους.
11. σε διερμηνείς.
12. σε όσους επιθυμούν να επιμορφωθούν σε θέματα διαπολιτισμικής εκπαίδευσης με στόχο τη δυναμική τους ένταξη σε προσφυγικές δομές και «Κέντρα φιλοξενίας Αιτούντων Άσυλο».

Ενδεικτικά αναφέρονται οι παρακάτω θεματικές ενότητες:
Εννοιολογικό πλαίσιο αναφοράς της Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης, η βιωματική μάθηση στη Διαπολιτισμική εκπαίδευση, διαπολιτισμική Εκπαίδευση στον ευρωπαϊκό χώρο, βασικές αρχές εφαρμογής της Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης – Διεθνή παραδείγματα παιδαγωγικής ανάπτυξης του πολυπολιτισμικού σχολείου, η Διαπολιτισμική Εκπαίδευση στην Ελλάδα – Τα παραδείγματα των ΔΕΠΠΣ/ΑΠΣ και των νέων σχολικών εγχειριδίων, σχολικές επιδόσεις μεταναστών μαθητών στην Ελλάδα και στο διεθνή χώρο – Συγκριτικά αποτελέσματα, θεωρητικές προσεγγίσεις και ερμηνείες, στερεότυπα και προκαταλήψεις: ορισμοί, λειτουργίες, θεωρίες προέλευσης, διαπολιτισμικότητα – πολυπολιτισμικότητα και διαχείριση συγκρούσεων, αναστοχαστικά αναλυτικά προγράμματα και μορφές ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης, μέθοδοι διδασκαλίας της νέας ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας.

Λήψη Βεβαίωσης Παρακολούθησης Επιμόρφωσης σεμιναρίου με τίτλο: «Πρόγραμμα Επιμόρφωσης στη Διαπολιτισμική εκπαίδευση».
Κόστος συμμετοχής:
Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 350 ευρώ (Ισχύουσα έκπτωση 190Ε)

Δικαιολογητικά αίτησης συμμετοχής:
Αίτηση ηλεκτρονικά στο: www.easy-education.gr
Απλή φωτοτυπία ταυτότητας
Σύντομο βιογραφικό σημείωμα
Αποδεικτικό κατάθεσης διδάκτρων

ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Περίοδος αιτήσεων:
Από Παρασκευή 29/7/2016 έως και Παρασκευή 5/8/2016

Τρόπος & τόπος υποβολής δικαιολογητικών:
1.Ηλεκτρονικά με σκαναρισμένα τα δικαιολογητικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected]
2.Με αποστολή φακέλου με τα δικαιολογητικά στην διεύθυνση: EASY-EDUCATION,ΕΛΗΑΣ 1, 59100, ΒΕΡΟΙΑ, 23310-22004

Καταβολή Διδάκτρων:
Τράπεζα πειραιώς
Αριθμός Λογαριασμού: GR 07 0172 2430 0052 4306 3022 541
Κωδικός έργου: ΕΣΔΕ001
ΠΡΟΣΟΧΗ: Στην απόδειξη κατάθεσης θα πρέπει να αναφέρεται οπωσδήποτε ο Κωδικός έργου καθώς και το ονοματεπώνυμο του καταθέτη.

Πληροφορίες:
Βέροια,Εληάς 1 Όροφος 1ος, Καπετάν Άγρα 6 ισόγειο
Τηλ: 23310 70102,
www.easy-education.gr,
Υπ. Σπουδών: Μουρτζίλας Γ. Νικόλαος
Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00 π.μ – 21:00 μ.μ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.