04-02-16_eapΤη Δευτέρα 4/7/2016 στο Παράρτημα του ΕΑΠ στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε, με πρωτοβουλία του Πρόεδρου της ΔΕ, Β. Καρδάση, του Αντιπροέδρου, Γ. Ανδρουλάκη και του μέλους της ΔΕ, ΜΧ Χατζιωάννου, επιστημονική ημερίδα για τα Προγράμματα Σπουδών του ΕΑΠ «Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό» και «Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό». Την ημερίδα τίμησαν με την παρουσία και τις εισηγήσεις τους η κ. Έρη Σταυροπούλου, Καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας του ΕΚΠΑ, και η κ. Έφη Αβδελά, Καθηγήτρια Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Παν/μίου Κρήτης. Η συμμετοχή της ακαδημαϊκής κοινότητας του ΕΑΠ υπήρξε καθολική καθώς παρευρέθηκαν ο Κοσμήτορας της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών του ΕΑΠ, η Διευθύντρια του ΠΣ ΕΛΠ, τα μέλη ΔΕΠ του ΕΑΠ αλλά και οι Συντονιστών των ΘΕ των εν λόγω προγραμμάτων. Στην ημερίδα συζητήθηκε το παρόν και το μέλλον των ΠΣ ΕΛΠ & ΕΠΟ, αναδείχθηκαν τα θετικά τους στοιχεία αλλά και επισημάνθηκαν σημεία προς βελτίωση. Επίσης, παρουσιάστηκαν εισηγήσεις αναμόρφωσης των υπαρχόντων προγραμμάτων αλλά και προτάσεις για νέα προγράμματα σπουδών σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο.
Η πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση που ξεκίνησε με την ημερίδα θα συνεχιστεί στα όργανα του ιδρύματος, ώστε στο προσεχές διάστημα να ληφθούν οι απαιτούμενες αποφάσεις και τα δύο προγράμματα σπουδών, που αποτελούν σημαντικούς πυλώνες των προπτυχιακών σπουδών του πανεπιστημίου, να αναμορφωθούν και να ανταποκριθούν με επιτυχία στις απαιτήσεις και προσδοκίες της κοινωνίας αλλά και στις προκλήσεις της εποχής και της επιστήμης.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.