i agonia termatofilakaΒρισκόμαστε στα 1970
Η Χούντα έχει καθιερώσει επίσημο εθνικό σπορ το ποδόσφαιρο με τον Πατακό και τον Παπαδόπουλο πρώτο πλάνο στα Κυριακάτικα ματς.
Το Εθνικό σλόγκαν είναι: «Κάθε πόλη και γήπεδο – κάθε χωριό και γυμναστήριο» !!
Στις αλάνες των συνοικιών τα ματς οργιάζουν με κάθε ευκαιρία: Μετά το σχολείο, μετά το κατηχητικό, το απόγευμα της Κυριακής, κατά την εκτόξευση του Apollo 11 για τη σελήνη, κατά την επίσημη επίσκεψη του Spiros Agniou στην Ελλάδα, μετά την προβολή « Οι γενναίοι του Βορρά » προπαγανδιστική στο σινε Αδελαις, πριν την ερωτική ταινία « Με τη θεία δεν είναι αμαρτία » κ.α.
Σε κάθε ματς στην αλάνα το πέρας του αγώνα σφυριζόταν από τις αυλές με τις μανάδες να φωνάζουν στο λυκόφως σαν τα τσακάλια της ερήμου:
ΓΙΩΡΓΑΚΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗ ΓΙΑ ΕΛΑ ΓΡΗΓΟΡΑΑΑΑΑΑ !!!!
Οι δικές μου επιδόσεις στο ποδόσφαιρο ήταν μετριότατες, πράγμα που με έφερνε σε μειονεκτική θέση απέναντι στα γειτονόπουλα που δεν εκτιμούσαν για παράδειγμα τις γνώσεις μου για τις φυλές των ινδιάνων η για τους στοίχους τραγουδιών του Έλβις.
Η αντιπαράθεση ήταν τόσο μεγάλη όσο των Βαρβαρικών φύλων με την Αθήνα του Περικλέους. !!
Στη γειτονιά όμως στο παλάτι της γωνίας ζούσε η πεντάμορφη πριγκίπισσα Σούλα.
Με καστανόξανθα μαλλιά 2 χρόνια μεγαλύτερη με ξεχώριζε δια την πειθώ του λόγου καθότι οι εποχές τιμούσαν τον λόγο εναντίως προς τας σημερινάς εικονολατρικάς ένθα αι νεανίδες εικονολατρικώς σκεπτόμεναι, υποκύπτωσι πολάκις εις αλητηρίους καβαλάρηδες των Yamaha και Subaru!!
Γίνεται λοιπόν ματς και έχω πολύ κακές επιδόσεις. Αποφασίζει ο αρχηγός της ομάδας μου να με βάλει τέρμα.
Κάποια στιγμή σφυρίζεται πέναλτι και πρέπει να βγάλω την ομάδα ασπροπρόσωπη!
Ιδρώνω και ξαναιδρώνω και τότε τι να δω!
Από την άκρη του δρόμου εμφανίζεται η Σούλα!!
Τη βλέπω και λιώνω! Λέω τώρα θα ξεφτιλιστώ στα μάτια της οπτασίας μου!
Ο Μπούτος, – έτσι λέγανε τον shooter – με κοιτάει όλο μίσος και κάνει πίσω να πάρει φόρα.
Τον κοιτάω και τρέμω, ενώ με την άκρη του ματιού μου βλέπω τη Σούλα να πλησιάζει!!!
Παίρνει φόρα ο Μπούτος, και πάνω που πάει να κλωτσήσει, φωνάζει ο Καρυοφύλης:
– Η Σούλα – η Σούλα !!
Ο Μπούτος τότε κοιτάει προς τον Καρυοφύλη, και τραβάει το σουτ.
Η μπάλα πέρασε 1 μέτρο μακρυά απ΄το δοκάρι !!
Η μεγάλη μου αγάπη η Σούλα, ήταν ο άγγελος που με έσωσε απ΄την ξεφτίλα και σαν οπτασία συνέχισε το δρόμο της κλείνοντας μου το μάτι!

Προηγούμενο άρθροΨήφισμα της Συγκλήτου Α.Π.Θ. για το θάνατο του Δημήτρη Μαρωνίτη
Επόμενο άρθροΊδρυση Διεθνούς Κέντρου Επιστημών και Ελληνικών αξιών
Διευθύνω τα φροντιστήρια «Πράξις γκρουπ» στο Παλαιό Φάληρο Αττικής. Για περισσότερα από 20 χρόνια αναζητώ τρόπους που εμπνέουν στους μαθητές το όραμα.Πιστεύω, ότι δεν φτάνει να κάνεις καλό μάθημα, αλλά πρέπει να εφευρίσκεις διαρκώς νέες ιδέες για να ενθαρρύνεις στη γνώση και να προτρέπεις στην επιτυχία.Ανάμεσα στις μεθόδους που χρησιμοποιείς τότε, είναι και γνώσεις αλλότριων – φαινομενικά κλάδων. Θήτευσα και μυήθηκα στο παρελθόν στον ημιεπαγγελματικό κινηματογράφο ταινιών μικρού μήκους, καθώς και στην καλλιτεχνική φωτογραφία.Σε αμφότερα τα μέσα ευοδώθηκαν οι επιδόσεις μου σε βαθμό που μου άφησαν εμπειρία ικανοποιητική για να διευθύνω σκηνοθετικά μία παρουσίαση επαγγελματικού προσανατολισμού. Πιστεύω, ότι καλύτερα απ΄όλους μπορούν να χαράξουν το όραμα στους νέους αυτοί, που ζουν καθημερινά μαζί τους και διαθέτουν το απαραίτητο ταλέντο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.